Κλειδώθηκε για 7 ώρες στην τουαλέτα ενός μεσαιωνικού πύργου

Newsroom
Newsroom

Την έσωσε μια... μπατονέτα

Μια ακαδημαϊκός του Κέιμπριτζ λέει ότι φοβήθηκε για τη ζωή της αφού παγιδεύτηκε στο μπάνιο ενός μεσαιωνικού πύργου για επτά ώρες πριν καταφέρει να δραπετεύσει.

Η ακαδημαϊκός Δρ Ίλκο διαμένει στα πρώην δωμάτια του Queens’ College του φιλοσόφου του 16ου αιώνα, Έρασμου.

Ο ιστορικός αυτός πύργος έχει χοντρούς τοίχους, βαριές ξύλινες πόρτες και κανένα παράθυρο στο μπάνιο, σύμφωνα με πληροφορίες από το bbc.

Τα δωμάτια δεν θα καθαρίζονταν μέχρι τη Δευτέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η νεαρή ερευνήτρια κινδύνευε να παραμείνει για περισσότερες από 100 ώρες μέσα στο μπάνιο χωρίς φαγητό ή το κινητό της τηλέφωνο.

«Ήλπιζα ότι δεν θα πέθαινα εκεί»

Η Δρ Ίλκο αποκάλυψε πώς προσπάθησε να χτυπήσει την κεφαλή του ντους στην πόρτα για να την ανοίξει και φώναξε απεγνωσμένα για βοήθεια πριν στραφεί στα δύο καθημερινά αντικείμενα για να βοηθήσει στην απόδρασή της.

Είπε στην Telegraph: «Προσπαθούσα να θυμηθώ πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει κάποιος μόνο με νερό και ήλπιζα ότι δεν θα πέθαινα εκεί», είπε.

«Προσπάθησα να χτυπήσω την κεφαλή του ντους στην πόρτα, να τη σπάσω με ωμή βία και να φωνάξω για βοήθεια, αλλά τίποτα δεν έπιασε και κανείς δεν μπορούσε να με ακούσει», είπε.

Έχοντας μελανιάσει τον ώμο της από τις αποτυχημένες προσπάθειες να σπάσει την πόρτα, η Δρ Ίλκο έβαλε ένα μολύβι των ματιών μέσα από την κλειδαρότρυπα για να σπρώξει το μάνταλο στην άλλη πλευρά και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη μπατονέτα ως γάντζο για να απελευθερωθεί.

«Ήμουν πραγματικά χαρούμενη και επίσης αρκετά περήφανη που μπόρεσα να χρησιμοποιήσω την εξυπνάδα μου για να βγω έξω μετά από εφτά ώρες. Ένιωσα ανακούφιση» πρόσθεσε.

«Μερικές φορές όταν ακούω ήχους εδώ γύρω αστειεύομαι ότι είναι το φάντασμα του Έρασμου» λέει αστειευόμενη.

Η πανεπιστημιακός πιστεύει ότι ο σύρτη της πόρτας είχε σπάσει από έναν υδραυλικό που εργαζόταν στο ντους της νωρίτερα εκείνη την εβδομάδα.

Το κολέγιο έχει αφαιρέσει έκτοτε την κλειδαριά από την πόρτα του μπάνιου.


Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ