Κορωνοϊός: Ο νεότερος απολογισμός σε Μεξικό, Περού, Υεμένη και Κίνα

Κορωνοϊός: Ο νεότερος απολογισμός σε Μεξικό, Περού, Υεμένη και Κίνα

Η επέλαση της πανδημίας συνεχίζεται

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 334 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 2.713 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πρόκειται για μόλις το δεύτερο 24ωρο που οι θάνατοι ξεπερνούν τους 300, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν είναι ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στη χώρα.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 5.666 νεκρούς επί συνόλου 54.346 κρουσμάτων μόλυνσης. Στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας ωστόσο λένε πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό χωρίς αυτό να έχει διαγνωστεί πιθανότατα έχει ξεπεράσει προ πολλού τους 100.000.

Στο μεταξύ το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η απαγόρευση των μη απολύτως απαραίτητων ταξιδιών προς και από το Μεξικό, καθώς και προς και από τον Καναδά, ως την 22η Ιουνίου. Η ισχύς του μέτρου θεωρητικά εξέπνεε σήμερα Τετάρτη.
 

Περού: Τους 2.914 έφθασαν οι νεκροί, τα κρούσματα πλησιάζουν τα 100.000

Η κυβέρνηση του Περού ανακοίνωσε χθες ότι ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλέον φθάσει τους 2.914 νεκρούς επί συνόλου 99.483 κρουσμάτων μόλυνσης μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, αφότου εντοπίστηκε ο πρώτος άνθρωπος που είχε προσβληθεί.

Στα νοσοκομεία της λατινοαμερικάνικης χώρας νοσηλεύονται 7.526 ασθενείς, εκ των οποίων 883 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για να ετοιμαστούν περισσότερα κρεβάτια στα νοσοκομεία και περισσότερες κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας», αναγνώρισε ο πρόεδρος του Περού Μαρτίν Βισκάρα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

Παρότρυνε εξάλλου τους Περουβιανούς να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας, να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, να φορούν προστατευτικές μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Σύμφωνα με το Colegio Médico del Perú, το σύστημα υγείας της χώρας έχει πλέον υποστεί κορεσμό και τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, εξαιτίας της ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας.

Υεμένη: Τρεις νέους θανάτους και 37 νέα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης και υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης της εμπόλεμης Υεμένης ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε τρεις νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 37 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε στις έξι επαρχίες της χώρας που ελέγχει η εξόριστη κυβέρνηση, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου αυξήθηκε έτσι σε 28 νεκρούς επί συνόλου 167 κρουσμάτων μόλυνσης. Ωστόσο, οργανώσεις αρωγής εκφράζουν φόβους πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ πιο βαρύς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πέντε ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη χώρα τη 10η Απριλίου.

Στη Σανάα, που τελεί υπό τον έλεγχο του σιιτικού ένοπλου κινήματος των Χούθι, οι αντάρτες έκαναν λόγο το Σάββατο από τη δική τους πλευρά για δύο νέα κρούσματα και συνολικά 4 στη βόρεια Υεμένη, ανάμεσα στα οποία ένα θανατηφόρο. Ωστόσο και στις περιοχές υπό τον έλεγχο των Χούθι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, η επιδημιολογική κατάσταση θεωρείται πως είναι πολύ πιο σοβαρή.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έχει επιβάλει μεταξύ άλλων νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Άντεν και άλλες μεγάλες πόλεις που θεωρητικά ελέγχει. Έχει επίσης ζητήσει τη βοήθεια δωρητριών χωρών και διεθνών οργανώσεων στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Το σύστημα υγείας της Υεμένης είναι διαλυμένο έπειτα από χρόνια σύρραξης.
 

Κίνα: Πέντε κρούσματα σε 24 ώρες

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη της αναφέρθηκαν πέντε κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι έξι το προηγούμενο 24ωρο.

Σε τέσσερις από τις περιπτώσεις η μετάδοση έγινε εγχωρίως, ενώ το πέμπτο κρούσμα ήταν «εισαγόμενο», κατά την ορολογία των αρχών όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φθάνουν μολυσμένοι στην κινεζική επικράτεια.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 82.965 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ