Κύπρος: Πεζοπορία για φιλανθρωπία

Κύπρος: Πεζοπορία για φιλανθρωπία

Ο Αλέξης Σοφοκλέους έκανε το γύρο του νησιού πεζός σε 29 ημέρες

Ο 52 ετών Αλέξης Σοφοκλέους από την Κύπρο, παρά τις πολλές του ευθύνες πάντα βρίσκει χρόνο για εθελοντισμό και για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Ο εθελοντής πεζοπόρος τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 κατάφερε να κάνει πεζός τον γύρο της Κύπρου, φτάνοντας ακόμα και στα Κατεχόμενα. Μια συνολική απόσταση 740 χιλιομέτρων σε 29 ημέρες και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που το κατάφερε αυτό.

Από το Νοέμβριο του 2020 έχει καταπιαστεί με ένα νέο εγχείρημα. Κάθε εβδομάδα κάνει πεζοπορίες, κάθε φορά για διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό και ζητεί από τους συμπολίτες του να είναι μαζί του στις πεζοπορίες καταβάλλοντας 10 ευρώ τα οποία πηγαίνουν κατευθείαν σε φιλανθρωπίες.

«Άρχισα να περπατάω σε όλο το νησί και σε χωριά της Κύπρου για να συγκεντρώσω χρήματα για φιλανθρωπίες και ειδικά για αυτούς που τα έχουν ανάγκη και αυτός είναι ο σκοπός, να βοηθώ τους άλλους και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Αυτός είναι ο απόλυτος στόχος για εμένα και σκοπεύω να το κάνω για όσο είναι απαραίτητο» δήλωσε ο Αλέξης Σοφοκλέους.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ