''Λουκέτο'' σε μια από τις παλαιότερες παμπ στην Βρετανία

Μετά από 1.229 χρόνια λειτουργίας!

Παμπ που υποστήριζε πως ήταν η παλαιότερη στην Βρετανία (διεκδικούν αρκετές αυτόν τον τίτλο) κλείνει, λόγω οικονομικών δυσκολιών, μετά από 1.229 χρόνια λειτουργίας.

Οι διαχειριστές της παμπ «Ye Olde Fighting Cocks» στο Σεντ Όλμπανς της Αγγλίας, ανακοίνωσαν με ανάρτηση στο Facebook ότι, το ιστορικό κατάστημα εστίασης κλείνει οριστικά, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που επιδεινώθηκαν, λόγω της πανδημίας.

Στο site της παμπ αναφέρεται ότι, στην επιχείρηση άρχισαν να σερβίρονται ποτά, το έτος 793. Θεωρούνταν η παλαιότερη, ωστόσο μάλλον η παμπ The Old Ferry Boat Inn στο St.Ives, της έκλεψε τον τίτλο, αφού αναφέρεται ότι λειτουργεί από το 560 μ.χ.

«Μαζί με την ομάδα μου, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα για να συνεχίσει να λειτουργεί», έγραψε ο Κρίστο Τοφάλι, ο οποίος διευθύνει την παμπ.

«Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρωτόγνωρα για τον κλάδο της εστίασης και συνέτριψαν όλους εμάς, που κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να διασφαλίσουμε ότι, η πολυβραβευμένη παμπ θα συνεχίσει να λειτουργεί στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Τοφάλι είπε ότι, τα οικονομικά προβλήματα της παμπ προϋπήρχαν της πανδημίας, αλλά τα ζητήματα επιδεινώνονται συνεχώς.

Η «Ye Olde Fighting Cocks», φέρεται να πήρε το σημερινό της όνομα, από τις κοκορομαχίες που φιλοξενούσε, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η Mitchells & Butlers, ζυθοποιία στην οποία ανήκει το κτίριο ανακοίνωσε ότι, εξετάζονται τρόποι για να ανοίξει ξανά η παμπ, υπό νέα διαχείριση.

 

Πηγή: newsit.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ