Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Πάφο - Μεγάλη οικολογική καταστροφή

Newsroom
Newsroom

Στη μάχη τα δύο Canadair από την Ελλάδα

Τη μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι αρχές στην Κύπρο, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στην επαρχία Πάφου δεν έχει ακόμη ελεγχθεί, με ένα μέτωπο στο Πολέμι να παραμένει ενεργό.

Στην Πάφο επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα, εκ των οποίων τα δύο είναι Canadair που έστειλε η Ελλάδα, όταν η Κύπρος ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής Προστασίας.

«Οι επίγειες δυνάμεις καταστολής και υποστήριξης εργάζονταν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύκτας με υποστήριξη προωθητών γαιών. Οι επίγειες δυνάμεις από όλες τις υπηρεσίες έφτασαν τις 250 σε ανθρώπινο δυναμικό, πέραν των 50 πυροσβεστικών οχημάτων και 8 προωθητές γαιών», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Το ενεργό μέτωπο στο Πολέμι βρίσκεται σε δύσβατο σημείο. Πτητικά μέσα πραγματοποιούν ρίψεις ενώ γίνεται προσπάθεια προσέγγισης με προωθητές γαιών.


 

Στα υπόλοιπα σημεία απ’ όπου πέρασε η πυρκαγιά, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τις σποραδικές αναζωπυρώσεις.

Πέραν της Ελλάδας, που έστειλε Canadair, πτητικά μέσα έστειλε και η Ιορδανία. Όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική, δύο airtractor από την Ιορδανία έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τα πληρώματά τους ενημερώνονται σχετικά.

Μεγάλη οικολογική καταστροφή

Η φωτιά έχει προκαλέσει μεγάλη οικολογική καταστροφή, καθώς νεκρά ζώα και αιωνόβια δέντρα έχουν γίνει στάχτη.

Παράλληλα, δύο σπίτια καταστράφηκαν και 14 υπέστησαν ζημιές, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τους αρμόδιους σε καλλιέργειες, φυτείες, κτηνοτροφικά υποστατικά, συστήματα ύδρευσης και άρδευσης.

«Το κράτος αμέσως θα ανταποκριθεί», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο ίδιος είχε μιλήσει με τους προέδρους των κοινοτήτων που έχουν επηρεαστεί. 

Πηγή: protothema.gr
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ