Μας βάζουν τσιπάκι; Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά για τις θεωρίες συνωμοσίας

Μας βάζουν τσιπάκι; Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά για τις θεωρίες συνωμοσίας

Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς, απαντά στα όσα ακούγονται εν μέσω πανδημίας

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να σχολιάσει όσα ακούγονται και γράφονται δεξιά κι αριστερά διατηρώντας στον αφρό της επικαιρότητας τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ο πάμπλουτος συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι εκατομμύρια αναρτήσεις στο Διαδίκτυο και «τρελές θεωρίες συνωμοσίας» για τον ίδιο και τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ Άνθονι Φάουτσι πιθανόν είχαν απήχηση εν μέρει λόγω του συνδυασμού μιας τρομακτικής ιογενούς πανδημίας και της ανόδου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Κανείς δεν θα προέβλεπε ότι εγώ και ο δρ Φάουτσι θα κυριαρχούσαμε σε αυτές τις πραγματικά κακόβουλες θεωρίες», δήλωσε ο Γκέιτς. «Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση αυτό. Ελπίζω να ξεθυμάνει. Μα πραγματικά, τα πιστεύει αυτά ο κόσμος; Πραγματικά θα πρέπει να εκπαιδευτούμε για αυτό την επόμενη χρονιά και να καταλάβουμε πώς αλλάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς θα έπρεπε να το είχαμε ελαχιστοποιήσει».

Να υπενθυμίσουμε ότι μία από τις πολλές θεωρίες είναι οι ισχυρισμοί ότι ο Φάουτσι και ο Γκέιτς δημιούργησαν την πανδημία προκειμένου να προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ