Μελετάται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες στη Μαδρίτη

Μελετάται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες στη Μαδρίτη

Οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης μελετούν το αν θα πρέπει να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες ώρες, προκειμένου να περιορίσουν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

«Η μια από τις περιοχές της Ευρώπης όπου παρατηρείται μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων» , όπως δήλωσε ο ανώτατος υγειονομικός αξιωματούχος της ισπανικής πρωτεύουσας, Ενρίκε Ρουίθ Εσκουντέρο.

“Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα σημαίνει (…) ότι κάποιες ώρες δεν θα υπάρχει καθόλου κυκλοφορία, όπως έκανε η Γαλλία, για παράδειγμα”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της περιφέρειας Ενρίκε Ρουίθ Εσκουντέρο, μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο Europa Press.

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί στο Παρίσι.

Επιπλέον, ο  Εσκουντέρο επεσήμανε ότι οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης δεν έχουν δικαιοδοσία να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας και γι αυτό θα πρέπει να το ζητήσουν από την κυβέρνηση.

Τόνισε, δε,  ότι πρόκειται να εξεταστούν τα λύματα της Μαδρίτης για κορωνοϊό, ώστε να εκτιμηθεί η εξάπλωσή του στους κατοίκους της ισπανικής πρωτεύουσας. «Θα είναι σαν να κάνουμε τεστ σε χιλιάδες ανθρώπους μονομιάς» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 9 Οκτωβρίου και για δύο εβδομάδες στη Μαδρίτη, επιβάλλοντας μερικό lockdown στην πρωτεύουσα, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους αλλά δεν επιτρέπεται να φεύγουν από τα όρια της πόλης.

Το διάταγμα αυτό δεν αναμένεται να παραταθεί την Παρασκευή, οπότε και λήγει, δήλωσαν αξιωματούχοι, γεγονός που ώθησε τις περιφερειακές και εθνικές αρχές να εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους, έπειτα από εβδομάδες αντιπαράθεσης για τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την ανάσχεση της covid-19.

Πηγή: Καθημερινή

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ