Μεσανατολικό: Οκτώ τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο

Newsroom
Newsroom

Ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων η μία από την άλλη

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από τουλάχιστον δύο ισραηλινά πλήγματα σε μια κοινότητα κοντά στην κυριότερη πόλη του νότιου Λιβάνου, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο ισραηλινός στρατός νωρίτερα ανακοίνωσε ότι έβαλε στο στόχαστρο "αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ".

Ένας φωτορεπόρτερ του AFP είπε ότι άκουσε τουλάχιστον δύο εκρήξεις, σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων η μία από την άλλη, στην Γαζίγιεχ, μια κοινότητα σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, στη μία επίθεση στόχος ήταν μια αποθήκη κοντά στον παραλιακό αυτοκινητόδρομο, από την οποία αναδιδόταν πυκνός καπνός. Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι το ένα πλήγμα έγινε σε ένα σιδηρουργείο στη βιομηχανική ζώνη της Γαζίγιεχ, που βρίσκεται στα νότια της Σάιντα. Ως αποτέλεσμα, τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ εργάτες, οι επτά εκ των οποίων είναι Σύροι και εργάζονταν κοντά στο σημείο αυτό.

Στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε "δύο αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ" σε απάντηση για την εκτόξευση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βόρειο Ισραήλ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ