Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Μεχμέτ Αρσλάν στο Reyhanli που βρίσκεται στην τουρκική επαρχία Hatay, στα σύνορα με τη Συρία

Το βραβείο του νικητή των Siena International Photo Awards (SIPA) του 2021 κέρδισε ο Τούρκος φωτογράφος Μεχμέτ Ασλάν με τη φωτογραφία του «Hardship of Life».

Ο τόπος είναι η τουρκική επαρχία Hatay, στα σύνορα με τη Συρία και δείχνει τη φρίκη του πολέμου.Ένας πατέρας που έχει χάσει το δεξί του πόδι στηρίζεται σε πατερίτσες και κρατάει ψηλά στα χέρια του το γιο του ο οποίος γεννήθηκε χωρίς άνω και κάτω άκρα εξαιτίας συγγενούς διαταραχής που προκλήθηκε από τα φάρμακα που έπρεπε να πάρει η μητέρα του όταν αρρώστησε έπειτα από την απελευθέρωση τοξικών αερίων κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία. 

Η φωτογραφία επιλέχθηκε ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες εικόνες που υποβλήθηκαν από φωτογράφους από 163 χώρες. Οι νικητές θα παρουσιαστούν στη Σιένα από το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, στο διεθνές φεστιβάλ εικαστικών βραβείων Siena Awards.

«Ιστορία της φωτογραφίας: Ενώ ψωνίζει στην αγορά στη Συρία, ο Μουνζίρ χάνει το δεξί του πόδι λόγω μιας βόμβας που πέφτει. Η σύζυγός του, η οποία ήταν έγκυος εκείνη την ώρα, εισπνέει το αέριο σαρίν (νεύρων) που απελευθερώθηκε. Ο Μουσταφά, που ήρθε στον κόσμο, ανοίγει τα μάτια του στον κόσμο χωρίς κανένα άκρο με την επίδραση του αερίου σαρίν» γράφει ο φωτογράφος στο Instagram.

 

 

Αυτές είναι οι τρεις φωτογραφίες  που διακρίθηκαν στα Siena International Photo Awards του 2021 ως οι «φωτογραφίες της χρονιάς»:

«Hardship of Life» – Μεχμέτ Ασλάν

 

arslan Hardship of Life / MEHMET ASLAN|SIENA INTERNATIONAL PHOTO AWARDS 2021 Νικητής στην κατηγορία COVID-19 ο Brais Lorenzo Couto με τη γιαγιά στο νοσοκομείο. Τίτλος φωτογραφίας, «Birthday»

 

birthday BRAIS LORENZO COUTO|SIENA INTERNATIONAL PHOTO AWARDS 2021 Νικητής της κατηγορίας συναρπαστικών προσώπων η Selene Magnolia με τη Νύφη. Τίτλος φωτογραφίας, «Zor»
 

 

zor SELENE MAGNOLIA|SIENA INTERNATIONAL PHOTO AWARDS 2021

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ