Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τη Διεθνή Ημέρα Αυτόχθονων Λαών

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για τη Διεθνή Ημέρα Αυτόχθονων Λαών

"Αναγκαιότητα η ένταση του αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων" τονίζει ο κ.κ. Μακάριος

Σε μήνυμά του, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα των Αυτοχθόνων Λαών της Γης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος τονίζει την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας για την εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων που υφίστανται οι αυτόχθονες πληθυσμοί σε πολλές γωνιές του κόσμου μας.

Σημειώνοντας δε ότι οι αυτόχθονες πληθυσμοί συγκαταλέγονται στις πλέον φτωχές και μειονεκτικές ομάδες συνανθρώπων μας, που έχουν καταστεί ιδιαίτερα ευάλωτες απέναντι στην απειλή της τρέχουσας πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος διαπιστώνει ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί μια υπενθύμιση για το ότι "έχουμε να διανύσουμε έναν μακρύ δρόμο ακόμη, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό τον ποθούμενο, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μοιραζόμαστε τα αγαθά της Θείας Δημιουργίας αρμονικά, αγαπητικά, δίκαια". 

Επιπλέον, τονίζει ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει ως προτεραιότητα να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία του ποιμνίου της από την πολιτισμική ώσμωση που καλλιεργήθηκε στο διάβα των δεκαετιών μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών και των Αυτοχθόνων της πέμπτης ηπείρου, ενώ προαναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αποσκοπούν στην ενίσχυση των δεσμών φιλίας με τις κοινότητες των Αβορίγινων. 

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του κ.κ. Μακαρίου

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ