Μπήκε μπροστά από την αρκούδα για να σώσει τους «γονείς» της!
Η τελευταία πράξη αγάπης ενός μπουλντόγκ
Μια επίθεση αρκούδας το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε ως αποτέλεσμα ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια να τραυματιστεί σοβαρά και να χάσει το γαλλικό μπουλντόγκ του, που προσπάθησε να τους προστατεύσει από το ζώο. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Σεπτεμβρίου, ο Τζεφ Γουίλσον, ο οποίος ζει σε αγροτική περιοχή της βόρειας Καλιφόρνιας, άφησε τη σκυλίτσα του, την Κάσι, να βγει έξω, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «San Francisco Chronicle».
Όταν ο Τζεφ πήγε να φέρει την Κάσι μέσα, εμφανίστηκε μια «κανελί» αρκούδα (cinnamon bear), υποείδος της μαύρης αρκούδας, η οποία τον έριξε με δύναμη κάτω, σπάζοντάς του δύο πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Η σύζυγός του, Μάλορι Γουίλσον, ξύπνησε από τον θόρυβο και, τρέχοντας έξω, αντίκρυσε μια συγκλονιστική σκηνή. Η αρκούδα είχε την Κάσι στο στόμα της, ενώ ο σύζυγός της αιμορραγούσε στο έδαφος.
ΗΠΑ: Ολο και περισσότερες αρκούδες στις πόλεις για τροφή
Η Μάλορι έδρασε αστραπιαία, χτυπώντας την αρκούδα με ένα έπιπλο βεράντας. Η αρκούδα την έριξε κάτω, αρπάζοντας την από το πίσω μέρος του κεφαλιού και τραυματίζοντάς την στον αυχένα, προτού τραπεί σε φυγή.
Το μπουλντόγκ της οικογένειας υπέκυψε δύο ημέρες μετά την επίθεση στα τραύματά του, σύμφωνα με μια εκστρατεία GoFundMe που οργανώθηκε για το ζευγάρι.
«Ο Τζεφ υπέστη δύο κατάγματα στα πλευρά και πολυάριθμα τραύματα από δαγκώματα και γρατσουνιές, ενώ η Μάλορι φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το πρόσωπό της, καθώς και άλλα τραύματα από τα νύχια και τα δόντια της αρκούδας. Και οι δύο χρειάζονται πλέον συνεχή ιατρική περίθαλψη για την ανάρρωσή τους», έγραψε ο φίλος τους στην έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων στο διαδίκτυο.
Αρκούδα «Χουντίνι»: Ηπιε νερό από βρύση, άνοιξε κλειστό παράθυρο και διέφυγε – «Εξαιρετικά ευφυής»
«Η Μάλορι και ο Τζεφ έχουν χτίσει τη ζωή και τα προς το ζην τους μέσα στη φύση. Διαχειρίζονται μια μικρή επιχείρηση φιλοξενίας, έχουν πολυετή εμπειρία στο να ζουν και να εργάζονται δίπλα στην άγρια φύση και λαμβάνουν προφυλάξεις για να συνυπάρχουν ειρηνικά με τα ζώα, με τα οποία μοιράζονται τη γη», συνέχιζε η έκκληση.
«Είναι παθιασμένοι φιλόζωοι, γεγονός που έκανε αυτή την εξαιρετικά σπάνια συνάντηση και την απώλεια της Κάσι σπαρακτική, από πολλές απόψεις. Η Κάσι ήταν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειάς τους, και τη στιγμή που ο Τζεφ την χρειάστηκε περισσότερο, αυτό το μικρό σκυλάκι μπήκε γενναία ανάμεσα σε αυτόν και μια αρκούδα».
Η επίθεση στη βόρεια Καλιφόρνια έρχεται σε μια περίοδο έξαρσης βίαιων αλληλεπιδράσεων μεταξύ αρκούδων και ανθρώπων σε ολόκληρη τη δυτική Αμερική. Η έξαρση οφείλεται εν μέρει στο ότι η κλιματική κρίση έχει περιορίσει την επάρκεια τροφής των αρκούδων, οι οποίες αναγκάζονται να μπαίνουν στο αστικό ιστό αναζητώντας τροφή πριν από την περίοδο χειμερίας νάρκης.
Φωτογραφία αρχείου
- Παραίτηση "βόμβα" στο κόμμα του Ερντογάν - Η έρευνα για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων
- Ουκρανία: 22 τραυματίες από ρωσική βόμβα στο Χάρκοβο - Πλήγμα με drone και στο Κίεβο
- Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα τιμώρησε τη Γερμανία και έβαλε φρένο στην ευφορία Κλοπ




