Μπολσονάρου: Θα πάω στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ακόμη και αν δεν έχω εμβολιαστεί

«Θα βρεθώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, θα εκφωνήσω την εναρκτήρια ομιλία» , δήλωσε

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου,ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, δήλωσε χθες ότι θα μεταβεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, όπου οι αρχές της Πόλης ωστόσο έχουν καταστήσει υποχρεωτική την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Θα βρεθώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, θα εκφωνήσω την εναρκτήρια ομιλία» την Τρίτη, δήλωσε ο ακροδεξιός αρχηγός του βραζιλιάνου κράτους σε μια τακτική ομιλία που παραχωρεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα είναι «μια ήπια ομιλία, αρκετά αντικειμενική, εστιασμένη στα σημεία που μας ενδιαφέρουν», πρόσθεσε ο Μπολσονάρου, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας στη Βραζιλία, στις αγροτικές επιχειρήσεις και σε θέματα ενέργειας.

Η συμμετοχή του Ζαΐχ Μπολσονάρου στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τέθηκε εν αμφιβόλω την Τετάρτη όταν οι αρχές της Νέας Υόρκης επέβαλαν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Επίτροπος Υγείας της Πόλης της Νέας Υόρκης, Ντέιβ Τσόκσι τόνισε ότι το αμφιθέατρο της Γενικής Συνέλευσης είναι «ένα συνεδριακό κέντρο» που υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους δραστηριοτήτων στη Νέα Υόρκη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβάλει αυτόν τον περιορισμό στους αρχηγούς κρατών.

Η Βραζιλία, με πληθυσμό 213 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό δόσεων εμβολίων που έχουν χορηγηθεί (214 εκατομμύρια), σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Αλλά ο πρόεδρος της χώρας αρνείται μέχρι στιγμής να εμβολιαστεί με οποιοδήποτε από τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ο Μπολσονάρου είπε ότι θα εμβολιαστεί «την τελευταία μέρα, το εγγυώμαι», αυτός που έχει ήδη πει πολλές φορές ότι θα είναι «ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα του χορηγηθεί ένα εμβόλιο κατά της Covid.

Ο ακροδεξιός ηγέτης, που μολύνθηκε από τον κορονοϊό πέρυσι, αναφώνησε ξανά ότι είναι αναπτύξει ήδη ανοσία. «Το επίπεδο των αντισωμάτων μου είναι στα ύψη», είπε στον υπουργό Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα, ο οποίος του συνέστησε να εμβολιαστεί.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ