Να λογοδοτήσει ο Ερντογάν για Αγία Σοφία

Να προστατεύσει την Αγία Σοφία ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς καλούν Αμερικανοί Βουλευτές την επιτροπή για τη Διεθνή Ελευθερία Θρησκειών των ΗΠΑ

Να προστατεύσει την Αγία Σοφία ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και να τεθεί υπόλογο το καθεστώς Ερντογάν για τις παραβιάσεις των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλούν Αμερικανοί βουλευτές την επιτροπή για τη Διεθνή Ελευθερία Θρησκειών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Σκάι, διακομματική ομάδα με πρωτοβουλία Ελληνοαμερικανών αναφέρει ότι «παρά τη διεθνή καταδίκη το κράτος της Τουρκίας εξακολουθεί να εμπλέκεται σε χρόνιες τρομερές συστηματικές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς εξακολουθεί να απορρίπτει το νομικό του καθεστώς και την ταυτότητά του».

Σημειώνουν επίσης ότι οι σοβαρές παραβιάσεις ενάντια σε ένα θρησκευτικό σύμβολο του επιπέδου του Οικουμενικού Πατριάρχη πρέπει να έχουν σημαντικές συνέπειες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Αγία Σοφία, υπογραμμίζοντας ότι η αυθαίρετη μετατροπή της σε τζαμί αποτελεί παραβίαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ