NASA: Αστροναύτες έφτιαξαν τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα

Αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφαγαν τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα

«Έφτιαξα τα καλύτερα μου διαστημικά τάκος» έγραψε η αστροναύτης της NASA Μέγκαν Μακάρθουρ, μέλος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Εκτός από μοσχαρίσιο κρέας και ειδικού τύπου ντομάτες, για την παρασκευή τους χρησιμοποίησε πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στον διαστημικό σταθμό.

«Οι πιπεριές που αναπτύσσονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό είναι από την Χιλή. Είναι μια διασταύρωση μεταξύ της ποικιλίας “sandia” του νότιου Νέου Μεξικού και μιας τοπικής που καλλιεργείται στο βόρειο τμήμα της πολιτείας. Οι περισσότερες από τις πιπεριές Hatch τρώγονται όταν είναι πράσινες, αλλά η συγκεκριμένη είναι μία από τις λίγες που καταναλώνονται τακτικά τόσο στο πράσινο όσο και στο κόκκινο στάδιο της ανάπτυξης τους» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η NASA.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στο Twitter, το εν λόγω πείραμα ανάπτυξης φυτών χαρακτηρίστηκε ως «ένα από τα πιο απαιτητικά μέχρι σήμερα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ