Νέα μέτρα στο Βέλγιο: Κλείνουν νωρίτερα τα σχολεία

Νέα μέτρα στο Βέλγιο: Κλείνουν νωρίτερα τα σχολεία

Μόνο με αρνητικό τεστ η πρόσβαση σε χριστουγεννιάτικες αγορές.

Για τρίτη διαδοχική εβδομάδα η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτή τη φορά, καθώς τις τελευταίες 14 ημέρες πάνω από ένας στους 50 έχει βρεθεί θετικός και τα νοσοκομεία ακυρώνουν τακτικά χειρουργεία, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων τα σχολεία να κλείσουν μία εβδομάδα νωρίτερα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ενώ η μάσκα καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους μαθητές από έξι ετών και άνω στα σχολεία και όπου είναι υποχρεωτική για τους ενήλικες.

 

Ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο τόνισε ότι η κατάσταση θα ήταν χειρότερη, αν είχαν γίνει λιγότεροι εμβολιασμοί.

«Βλέπουμε ότι τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, αλλά την ίδια ώρα βλέπουμε και πως ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας είναι πολύ χαμηλότερος σε σχέση με άλλες χώρες που αναφέρουν πολλά κρούσματα. Αυτό γίνεται για ένα και μόνο λόγο. Διότι η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα υψηλή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ξανά τα οκτώ εκατομμύρια ανθρώπων που εμβολιάστηκαν, για το ότι προφυλάσσουν πρώτα από όλα τον εαυτό τους, αλλά και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ