Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ο αιγυπτιακός λαός συμμαχεί με το ζόρι με τους Έλληνες

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ο αιγυπτιακός λαός συμμαχεί με το ζόρι με τους Έλληνες

Τις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος , χωρίς να αναφερθεί καθόλου στον Αλ Φατάχ Σίσι, τόνισε ότι Αίγυπτος και Τουρκία είναι αδελφές χώρες και πρόσθεσε ότι τον λυπεί ιδιαίτερα που ο αιγυπτιακός λαός αναγκαστικά έχει συμμαχήσει με τους Έλληνες.

«Απέναντι στον αιγυπτιακό λαό η στάση μας είναι πολύ θετική, όπως γνωρίζετε. Ο τουρκικός λαός έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αιγυπτιακό λαό και μεταξύ μας υπάρχει μία αδελφοσύνη. […] Το να βλέπουμε το αιγυπτιακό λαό να είναι με το ζόρι με τον ελληνικό λαό, αυτό μας λυπεί. Το να βλέπουμε να συμμαχούν μαζί τους, μας λυπεί. Κι αυτό το έχω ξαναπεί άλλωστε. Τώρα έχει αρχίσει μια νέα διαδικασία. Πρώτα ξεκίνησαν συνομιλίες σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών και μετά εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών. Θα συνεχίσουμε βελτιώνοντας και διευρύνοντας αυτή διαδικασία».

Παράλληλα, ο Ερντογάν αναφερόμενος στις μειονότητες εντός Τουρκίας τόνισε ότι είναι χαρούμενος που όλοι είναι ικανοποιημένοι από τη στάση του κράτους απέναντί τους. «Είχα την ευκαιρία να ακούσω από τους ίδιους αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή όχι εδώ στην Τουρκία και ακούγοντάς τους να λένε ότι είναι ευχαριστημένοι, φυσικά με χαροποίησε κι εμένα ιδιαιτέρως. Θα τους στηρίζουμε πάντα».

Υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πατέντας του εμβολίου, ο Ερντογάν εμφανίστηκε θετικός για την απελευθέρωση των πνευματικών δικαιωμάτων. «Η λογική ‘εμείς το φτιάξαμε και δεν το δίνουμε σε κανέναν’ είναι λάθος σε ένα θέμα που σχετίζεται με την υγεία του ανθρώπου. Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε οπουδήποτε υπάρχει ζήτηση στον κόσμο. Δεν υπάρχουν αντιζηλίες στην επιστήμη, η επιστήμη ανήκει στην ανθρωπότητα», ανέφερε.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ