Νέες δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν την απόλυτη καταστροφή στην Ουκρανία

Βομβαρδισμένα σπίτια, κατεστραμμένοι δρόμοι κι εγκαταστάσεις σε Μαριούπολη, Ιρπίν και άλλες πόλεις της Ουκρανίας όπου συνεχίζεται το σφυροκόπημα ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει

Την απόλυτη καταστροφή σε πόλεις της Ουκρανίας που σφυροκοπούνται εδώ και τέσσερις εβδομάδες δείχνουν δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies ενώ οι βομβαρδισμοί σχεδόν σε όλη τη χώρα συνεχίζονται.

Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν τη Δευτέρα, δείχνουν θέσεις του ρωσικού πυροβολικού δυτικά της αεροπορικής βάσης Antonov που ελέγχεται από τη Ρωσία, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Κιέβου.

Την ίδια ώρα ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών καθώς πολλές περιοχές της χώρας βομβαρδίζονται την 27η ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας, ενώ παράλληλα εντείνονται τα αδιέξοδα και σε διπλωματικό πεδίο.

Δεξαμενές πετρελαίου που φλέγονται στο Chernihiv

Δεξαμενές πετρελαίου που φλέγονται στο Chernihiv

Ανάπτυξη πυροβολικού δυτικά του αεροδρομίου Antonov

Ανάπτυξη πυροβολικού δυτικά του αεροδρομίου Antonov  

Καίγονται σπίτια στη Μαριούπολη

Καίγονται σπίτια στη Μαριούπολη  

Στο Κίεβο, σε ισχύ ειναι η απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε έως το το πρωί της Τετάρτης ενω σε εξέλιξη ειναι αγώνας για κατάπαυση του πυρός.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει εκ νέου αύριο Τετάρτη για να συζητήσει την κρίση στην Ουκρανία και ενδέχεται να ψηφίσει επί σχεδίου απόφασης με την οποία θα στηλιτεύει τις ανθρωπιστικές συνέπειες της επίθεσης της Ρωσίας.

Το κείμενο αυτό αναμένεται να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία από το σώμα των 193 μελών, στο οποίο κανένα κράτος δεν έχει δικαίωμα βέτο.

Είναι πιθανό, αν και όχι σίγουρο, η ψηφοφορία να γίνει αύριο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 141 ψήφοι, όπως στο προηγούμενο ψήφισμα καταδίκης του πολέμου, που εγκρίθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το πρώτο προσχέδιο, που συμβουλεύτηκε το Γερμανικό Πρακτορείο, αξιώνει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες από την πλευρά της Ρωσίας και ιδίως οι επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών και αμάχων. Ακόμη, ζητεί η Μόσχα να αποσύρει το συντομότερο τα στρατεύματά της από την ουκρανική επικράτεια.

Έχει καταρτιστεί επίσης ανταγωνιστικό σχέδιο απόφασης από τη Νότια Αφρική, που δεν αναφέρεται ονομαστικά στη Ρωσία. Είναι ασαφές εάν θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ