Νέο ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες

Η Maxar εκτιμά ότι οι τάφοι ανοίχτηκαν από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου.

Και δεύτερο ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη αποτυπώνουν νέες δορυφορικές εικόνες που δημοσίευσε η αμερικανική Maxar Technologies. 

Όπως αναφέρει το Skynews, οι φωτογραφίες απεικονίζουν πολλές μεγάλες τάφρους που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, οι οποίες πιθανό να γίνουν νέοι τάφοι αμάχων, αν δεν έχουν γίνει ήδη.

Η Maxar εκτιμά ότι οι τάφοι ανοίχτηκαν από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου.

Στο μεταξύ, εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Μαριούπολη, όπου συμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας οι βομβαρδισμοί από τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ώρες περισσότερο από 50% 

Υπολογίζεται ότι έχει καταστραφεί το 90% της αστικής υποδομής της πόλης.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, μιλώντας στο BBC, χαρακτήρισε «τρομακτικό» τον αριθμό απωλειών, εκτιμώντας ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 20.000.  

Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι εντός της ημέρας θα ανοίξει διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη. Την είδηση γνωστοποίησε μέσω facebook, η αντιπρόεδρος της χώρας, Ιρίνα Βέρεστσουκ η οποία εχθές επέκρινε τη στάση του ΟΗΕ, ο οποίος όπως ανέφερε, αν και έχει τη δυνατότητα, δεν συμμετέχει στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων και έχει περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή. 

Την ίδια ώρα, φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποιεί για παγιδευμένους Ουκρανούς στις «σκληρότερες, πιο βίαιες περιοχές», οι οποίοι παραμένουν αβοήθητοι. 

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία, καθώς προειδοποίησε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε ορισμένες από τις πιο βίαιες περιοχές χωρίς φαγητό, νερό ή φάρμακα.

Η ShelterBox, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι καθώς ορισμένοι Ουκρανοί επιστρέφουν στα σπίτια τους και νέα κύματα προσφύγων έχουν πυροδοτηθεί από την πλήρους κλίμακας επίθεση της Μόσχας στα ανατολικά της χώρας, άλλοι παρέμειναν κολλημένοι σε πόλεις που έχουν πληγεί σοβαρά.

Η επικεφαλής της ShelterBox, Άλις Τζέφερσον, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων PA: «Αυτό που καταλαβαίνουμε τώρα είναι ότι οι άνθρωποι παγιδεύονται συνεχώς σε μερικές από τις πιο σκληρές, πιο βίαιες περιοχές και υπάρχουν λίγες και πολύ διαφορετικές επιλογές για να λάβουν είτε ζωτική υποστήριξη είτε να δραπετεύσουν και να βγουν έξω με ασφαλή μέσα».

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ