Νιλ Γιανγκ: Ζητά να αφαιρεθεί όλη η μουσική του από το Spotify λόγω παραπληροφόρησης για τα εμβόλια

Νιλ Γιανγκ: Ζητά να αφαιρεθεί όλη η μουσική του από το Spotify λόγω παραπληροφόρησης για τα εμβόλια

Ο Νιλ Γιανγκ ζήτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify, επικαλούμενος την άμεση συνεργασία της streaming υπηρεσίας με τον Αμερικανό σχολιαστή, podcaster, ηθοποιό και κωμικό Τζο Ρόγκαν

Ο Νιλ Γιανγκ ζήτησε να αφαιρεθεί η μουσική του από το Spotify, επικαλούμενος την στενή συνεργασία της streaming υπηρεσίας με τον Αμερικανό σχολιαστή, podcaster, ηθοποιό και κωμικό Τζο Ρόγκαν. Ο δημοφιλής μουσικός κατηγόρησε το podcast του Ρόγκαν «The Joe Rogan Experience» για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την Covid-19 και τα εμβόλια. Το podcast είναι διαθέσιμο για ακρόαση στην πλατφόρμα του Spotify.

Ο Γιανγκ δημοσίευσε τη Δευτέρα μια σχετική ανοιχτή επιστολή στην επίσημη ιστοσελίδα του, η οποία όμως μερικές ώρες μετά διαγράφηκε. Η επιστολή προς τον μάνατζερ και τη δισκογραφική του εταιρεία, έγραφε: «Σας παρακαλώ, να ενημερώσετε άμεσα το Spotify ότι ακυρώνω όλη τη μουσική μου διαθεσιμότητα στην πλατφόρμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ο λόγος που προχωράω σε αυτή την κίνηση είναι γιατί το Spotify διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για τα εμβόλια – προκαλώντας πιθανώς θάνατο σε εκείνους που πιστεύουν στην παραπληροφόρηση που διαδίδεται από τους υπεύθυνους του podcast».  

«Σας παρακαλώ να δράσετε σήμερα κιόλας και να με κρατάτε ενήμερο για τον προγραμματισμό σας. Θέλω να ενημερώσετε το Spotify ότι επιθυμώ να αφαιρεθεί όλη η μουσική μου. Μπορούν να έχουν τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ. Όχι και τους δύο».

Οι εκπρόσωποι του Γιανγκ δεν βρέθηκαν αμέσως για να σχολιάσουν αυτό το βήμα του μουσικού. Εκτός όμως από τον Γιανγκ και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας προέτρεψαν το Spotify να λάβει μέτρα κατά του Ρόγκαν, κατηγορώντας το δημοφιλές του podcast ότι «διαθέτει ιστορικό μετάδοσης παραπληροφόρησης, ιδιαίτερα όσον αφορά την πανδημία της Covid-19».

Το «The Joe Rogan Experience» είναι αυτή τη στιγμή το podcast με τα μεγαλύτερα νούμερα ακροαματικότητας στην streaming υπηρεσία. Τον Μάϊο του 2020, ο Ρόγκαν υπέγραψε συμφωνία 100 εκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας στο Spotify αποκλειστικά δικαιώματα διανομής της εκπομπής του.

Με πληροφορίες από το Variety 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ