ΚΟΣΜΟΣ
NPR: Ο Λευκός Οίκος αναζητά νέο υπουργό Άμυνας - Διαψεύδεται η πληροφορία
Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει την πληροφορία του NPR

Ο Λευκός Οίκος αναζητά νέο υπουργό Άμυνας, μετέδωσε το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, επικαλούμενο έναν μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο, μετά τις αναφορές ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου Πιτ Χέγκσεθ παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας καθώς μοιράστηκε πληροφορίες για μια επίθεση εναντίον των Χούθι της Υεμένης με μια ομάδα στο Signal όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων η σύζυγός του, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα πρόσωπα του ιδιωτικού και επαγγελματικού κύκλου του.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ωστόσο, νωρίτερα, διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει τον Χέγκσεθ και θεωρεί ότι κάνει «καταπληκτική δουλειά».
Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει την πληροφορία του NPR
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε την είδηση ότι αναζητά «νέο υπουργό Εξωτερικών» επειδή ο Πιτ Χέγκσεθ μοιράστηκε πληροφορίες για μια επίθεση στην Υεμένη με μια ομάδα που είχε δημιουργήσει σε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ είπε ότι η πληροφορία που μεταδόθηκε από το National Public Radio δεν είναι αληθής.
«Όπως είπε ο πρόεδρος (Τραμπ) σήμερα το πρωί, στηρίζει σθεναρά τον υπουργό Άμυνας» έγραψε η Λέβιτ στην πλατφόρμα Χ.