Ντι Μάιο: Στην Αλγερία για συμφωνία παροχής φυσικού αερίο «ενάντια σε τυχόν ρωσικούς εκβιασμούς»

Ο Μάριο Ντράγκι, που θα είναι μαζί με τον Ντι Μάιο στην Αλγερία, αναμένεται να μεταβεί σύντομα στο Κονγκό, στη Μοζαμβίκη και στην Ανγκόλα για την υπογραφή νέων ενεργειακών συμφωνιών.

Η ιταλική κυβέρνηση συνεχίζει να δραστηριοποιείται με στόχο την αύξηση των πηγών παροχής φυσικού αερίου, με στόχο την ανεξαρτητοποίηση από την ενεργειακή σχέση με την Ρωσία.

«Αύριο το πρωί θα μεταβώ στην Αλγερία, με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, για να υπογράψουμε συμφωνία για παροχή φυσικού αερίου, η οποία θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενους ρωσικούς εκβιασμούς για το αέριο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Δυστυχώς, ως χώρα καθυστερήσαμε, έπρεπε να διαφοροποιήσουμε πολύ νωρίτερα τις προμήθειές μας, αλλά έχουμε πολλούς εταίρους και φίλους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

«Τις τελευταίες 45 ημέρες, επισκέφθηκα την Αλγερία, το Κατάρ, την Ανγκόλα, το Κονγκό, την Μοζαμβίκη, και το Αζερμπαϊτζάν. Όλες αυτές οι χώρες είπαν ότι είναι διατεθειμένες να αυξήσουν τις προμήθειες προς την Ιταλία», ολοκλήρωσε ο Ντι Μάιο. Ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να μεταβεί σύντομα στο Κονγκό, στη Μοζαμβίκη και στην Ανγκόλα για την υπογραφή νέων ενεργειακών συμφωνιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ