Ντουμπάι: Μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Ντουμπάι: Μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Τα μέτρα και οι πολιτικές στήριξης που εφαρμόζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πέρα από την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κρίσης στον τομέα της υγείας, οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου προσπαθούν να αμβλύνουν τις οικονομικές συνέπειες από το lockdown και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ήδη τα χρηματιστήρια βίωσαν μια πρωτόγνωρη πτώση. Η Μέση Ανατολή δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ακόμη και τα πλούσια κράτη του Περσικού Κόλπου επλήγησαν βαριά από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου. Οι δείκτες Διευθυντών Προμηθειών που παρουσιάζουν τις κύριες οικονομικές τάσεις, άγγιξαν ιστορικά χαμηλά.

Εδώ στο Ντουμπάι, μια σειρά από οικονομικές πολιτικές αλλά και πακέτα ενίσχυσης από τις τράπεζες τέθηκαν σε εφαρμογή για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να συνέλθουν από το σοκ. Από τα μέσα Μαρτίου, η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έκανε κινήσεις για την προστασία της οικονομίας, ενισχύοντας τράπεζες και επιχειρήσεις με ένα οικονομικό πακέτο 65 δις ευρώ. Αυτό είχε την μορφή εξασφαλισμένων δανείων προς τις τράπεζες με μηδενικό κόστος για να ενθαρρύνουν την δανειοδότηση. Παράλληλα προσέφερε ρευστότητα στην αγορά από κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας.

Ο Ανουράγκ Μπαζπάι συνέταιρος και Επικεφαλής Λιανικών Πωλήσεων στην KPMG Lower Gulf επισημαίνει: «Η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε την παροχή 70 δις δολαρίων σε μέτρα αρωγής που αντιστοιχούν στο 17% του ΑΕΠ. Και αυτό έγινε για να έχουν μεγαλύτερη ρευστότητα οι τράπεζες».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ