Ο αρχιεπίσκοπος της Μαδρίτης στην πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή θεία λειτουργία

Ο αρχιεπίσκοπος της Μαδρίτης στην πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή θεία λειτουργία

«Οταν λειτουργώ, δεν είμαι μόνος»...

Η φωνή του αρχιπισκόπου της Μαδρίτης αντηχούσε στον άδειο καθεδρικό ναό της Αλμουδένα απόψε, όταν τέλεσε την πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή λειτουργία εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Σε μένα φαίνεται γεμάτη, γιατί ξέρω ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν από το σπίτι», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κάρλος Οσόρο. «Οταν τελώ θεία λειτουργία, δεν είμαι μόνος».

Η αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης έχει το δικό της κανάλι στο YouTube και τις Κυριακές μεταδίδει την λειτουργία για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Συνήθως παίρνει περί τα 5.000 views.

Ο Κάρλος Οσόρο ματαίωσε όλες τις λειτουργίες στην Μαδρίτη από χθες, ημέρα που ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωνε σειρά περιοριστικών μέτρων γιαα τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19.

Οι κάτοικοι της Ισπανίας, της πλέον πληγείσας ευρωπαϊκής χώρας μετά την Ιταλία, πήραν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι έξοδοι επιτρέπονται για την προμήθεια ειδών πρώτη ανάγκης και φαρμάκων.

Ενας από τους πρώτους περιορισμούς των πιστών στις αρχές του Μαρτίου ήταν η προτροπή να μην ασπάζονται τα αγάλματα. Οι περιορισμοι αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τις ματαιώσεις λειτουργιών σε ολόκληρη τηνν χώρα.

Η ματαίωση των θρησκευτικών λιτανιών των ημερών του Πάσχα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον ισπανικό τουρισμό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ