Ο δήμαρχος της Μόσχας παρατείνει τους περιορισμούς

Ο δήμαρχος της Μόσχας παρατείνει τους περιορισμούς

Όπως λέει έρχονται δύσκολες εβδομάδες με την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε σήμερα ότι παρατείνει τους περιορισμούς που αφορούν την τηλεργασία και τις οδηγίες για την προστασία των ηλικιωμένων ατόμων από την Covid-19 μέχρι την 1η Απριλίου, καθώς η πόλη προετοιμάζεται για την απότομη αύξηση των λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Το καθεστώς της αυτοαπομόνωσης για τα ηλικιωμένα άτομα και η απαίτηση να μεταφερθεί το 30% των εργαζομένων σε συνθήκες τηλεργασίας, παρατείνεται έως την 1η Απριλίου, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Εκτός των άλλων, επειδή προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η νέα παραλλαγή είναι επικίνδυνη για την μεγαλύτερη σε ηλικία γενιά και για να μην την εκθέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο, πήρα την απόφαση να παραταθεί έως την 1η Απριλίου του 2022 το καθεστώς της παραμονής στο σπίτι για τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και για τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα», είπε ο Σομπιάνιν.

«Δεδομένης της ταχείας και ευρείας εξάπλωσης της Όμικρον, είναι σαφές ότι ο φόρτος εργασίας των εξωτερικών ιατρείων θα αυξηθεί απότομα», δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν.

«Για να μπορέσουν οι κλινικές να αντεπεξέλθουν στον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, έχουν τεθεί σε υπηρεσία περισσότεροι γιατροί... Έχουμε μπροστά μας μερικές δύσκολες εβδομάδες» είπε.

Η Μόσχα είχε επιβάλει περιορισμούς από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου βάσει των οποίων άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών έπρεπε να μένουν στο σπίτι τους, εκτός αν είχαν εμβολιαστεί ή είχαν αναρρώσει από τον κορονοϊό, ενώ οι επιχειρήσεις υποχρεούνταν να μεταφέρουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού τους σε τηλεργασία.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ