Ο Υγρότοπος των ΗΑΕ κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας

Η μελέτη της ομάδας των ΗΑΕ αφορά τη λύση που μπορεί να βρεθεί με βάση τη μελέτη του Sabkhas -ένος στιβαρού οικοσυσήματος φυσικού άλατος που γεννιέται στη χώρα και μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό ανανεώσιμο πόρο για κατασκευές

Ένας υγρότοπος -σε επιμέλεια των Wael Al Awar και Kenichi Teramoto, απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι για την καλύτερη εθνική συμμετοχή στη Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2021, με ένα έργο που εκπροσωπεί τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και διερευνά  την τοπική γεωγραφία των ΗΑΕ, προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για την αντικατάσταση του τσιμέντου, υπεύθυνου για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο.

Η πρόεδρος της επιτροπής της Μπιενάλε, Καζούο Σετζίμα, μια πρωτοπόρος Γιαπωνέζα αρχιτέκτονας βραβευμένη με Πρίτσκερ και η επιτροπή της 17ης διοργάνωσης με τίτλο «Πώς θα ζήσουμε μαζί;» σε επιμέλεια και καλλιτεχνική διεύθυνση Χασίμ Σαρκίς, τόνισε τον προσανατολισμό της Μπιενάλε σε ζητήματα που αφορούν το κατεπείγον του κλίματος και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

ηαε

Η μελέτη της ομάδας των ΗΑΕ αφορά τη λύση που μπορεί να βρεθεί με βάση τη μελέτη του Sabkhas -ένος στιβαρού οικοσυσήματος φυσικού άλατος που γεννιέται στη χώρα και μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό ανανεώσιμο πόρο για κατασκευές, και που να μπορεί να αντικαταστήσει το τσιμέντο Πόρτλαντ.

ηαε

Με μια ομάδα επιστημόνων στο Τόκιο, το Αμπού Ντάμπι και τη Σάρτζα, η ομάδα εργάζεται για την αναπαραγωγή της διαδικασίας κρυστάλλωσης αυτού του οικοσυστήματος.

«Πριν από την πανδημία» αναφέρουν στην ιστοσελίδα του έργου, «ξεκινήσαμε να ψάχνουμε το sabkhas, που προσφέρει ένα σχέδιο για μια εναλλακτική λύση στο τσιμέντο, η παραγωγή του οποίου αντιπροσωπεύει το 8% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Μαζί με μια ομάδα επιστημόνων εργαζόμαστε για την αναπαραγωγή της διαδικασίας κρυστάλλωσης του οικοσυστήματος Sabkha. Τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης αναζήτησής μας για ανανεώσιμο δομικό υλικό παρουσιάζονται στο περίπτερο της Μπιενάλε».

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ