Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι ενδέχεται να δέχτηκαν επίθεση από χάκερ

"Από το πρωί, έχουν εντοπιστεί στοιχεία που μπορεί να συνδέονται με μια επίθεση με λυτρισμικό στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της Trenitalia και της RFI

 Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι Ferrovie dello Stato Italiane (FS) σταμάτησαν προσωρινά ορισμένες πωλήσεις εισιτηρίων καθώς πιστεύεται ότι έπεσαν θύμα κυβερνοεπίθεσης.

"Από το πρωί, έχουν εντοπιστεί στοιχεία που μπορεί να συνδέονται με μια επίθεση με λυτρισμικό στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της Trenitalia και της RFI. Το δίκτυο επί του παρόντος ελέγχεται", ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι το είδος της επίθεσης υποδηλώνει ότι είναι έργο Ρώσων χάκερ. Το υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters, απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία αυτήν.

Η κρατική εταιρεία FS ανέφερε ότι διέκοψε την πώληση εισιτηρίων στα γραφεία της και τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, για προληπτικούς λόγους. Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου συνεχίζονται.

Το πρόβλημα δεν επηρέασε τα δρομολόγια των τρένων που εκτελούνται κανονικά.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο το οποίο διαχειρίζεται η RFI εκτείνεται σε μήκος 16.700 χιλιομέτρων, εκ των οποίων πάνω από 700 χιλιόμετρα είναι οι γραμμές της υπερταχείας.

 

 

Φωτογραφία από Shutterbug75 από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ