Όνομα γυναίκας στο μεγαλύτερο τούνελ του Βελγίου

Η τραγουδίστριας Ανί Κορντί κέρδισε στον διαγωνισμό άλλες 14 γυναικείες προσωπικότητες

Το μεγαλύτερο τούνελ του Βελγίου, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, θα πάρει το όνομα της Βελγίδας τραγουδίστριας Ανί Κορντί, που απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 92 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η περιφέρεια των Βρυξελλών, έπειτα από μια διαδικτυακή ψηφοφορία.

Η ερμηνεύτρια του "Tata Yoyo" και του "La bonne du curé" κέρδισε στον διαγωνισμό άλλες 14 γυναικείες προσωπικότητες όπως η αντιστασιακή Αντρέ Ντε Ζονγκ, η γεννημένη στις Βρυξέλλες μυθιστοριογράφος Μαργκερίτ Γιουρσενάρ, η Βελγίδα δικαστής και φεμινίστρια Μαρί Ποπελίν και άλλες όπως η Μαρί Κιουρί, η Ρόζα Παρκς ή η Σιμόν Βέιλ.

"Η Ανί Κορντί ξεχώρισε σαφώς μεταξύ των 15 υποψηφίων με ποσοστό άνω του 22% των ψήφων", υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση μετά την ψηφοφορία η Bruxelles Mobilité.

Μεταξύ των δρόμων της βελγικής πρωτεύουσας που φέρουν το όνομα ενός προσώπου, μόλις το 6,1% φέρει το όνομα μιας γυναίκας και το 93,1% εκείνο ενός άνδρα, υπενθυμίζει η δημόσια υπηρεσία των Βρυξελλών.

Η σήραγγα αυτή, που είναι γνωστή για τα μποτιλιαρίσματά της, ονομαζόταν μέχρι πρότινος "σήραγγα του Λεοπόλδου Β'", προς τιμή του πρώην βασιλιά, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας του αποικιοκρατικού παρελθόντος του Βελγίου.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ