Οργή στην Σανγκάη για το σκληρό lockdown – Ξεμένουν από τρόφιμα και φάρμακα

Τρόφιμα όπως αυγά και φρούτα καθώς και είδη υγιεινής εξαφανίστηκαν, αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Πυρετό αντιδράσεων προκαλεί στη Σαγκάη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων το lockdown που επέβαλαν οι αρχές. Η κινέζικη μεγαλούπολη αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων της Όμικρον και η δεκαπενθήμερη καραντίνα στην οποία ήδη βρίσκεται, εξαφάνισε από την αγορά τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η οργή ξεχειλίζει στη Σαγκάη. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα και να συγκρούονται με αστυνομικούς.

Μετά από δύο εβδομάδες σκληρού lockdown οι κάτοικοι λένε ότι ξεμένουν από φαγητό.

Τρόφιμα όπως αυγά και φρούτα καθώς και είδη υγιεινής εξαφανίστηκαν, αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ελλείψεις στη Σαγκάη προκαλούν ανησυχία σε ολόκληρη την Κίνα. Μέσα στην απελπισία τους, κάποιοι αυτοκτόνησαν, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ημερήσια κρούσματα ανέρχονται σε 25.000 στην πόλη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων. Υπό την πίεση των αντιδράσεων οι αρχές αποφάσισαν να χαλαρώσουν τα μέτρα ξεκινώντας από συνοικίες στις οποίες δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα από την αρχή του lockdown.

Στις οικογένειες τους αναμένεται να επιστρέψουν τα παιδιά κάτω των 7 ετών που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό μακριά από τους γονείς τους.

Πηγή: megatv.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ