Ουκρανικό δικαστήριο φυλάκισε Ρώσο στρατιώτη επειδή πυροβόλησε με άρμα μάχης σε συγκρότημα κατοικιών

Newsroom
Newsroom

Το οικιστικό τετράγωνο που επλήγη στην πόλη Τσερνίχιφ δεν ήταν στρατιωτικός στόχος ούτε χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς, ανέφερε.

Oυκρανικό δικαστήριο καταδίκασε Ρώσο στρατιώτη σε 10ετή κάθειρξη κρίνοντάς τον ένοχο για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου καθώς πυροβόλησε με άρμα μάχης ενάντια σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Το δικαστήριο στο βορειοανατολικό Τσερνίχιφ έκρινε τον Μιχαήλ Κουλίκοφ, ο οποίος συνελήφθη εν ώρα μάχης, ένοχο για το πλήγμα στο συγκρότημα διαμερισμάτων στις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», δήλωσε ο Άντον Χερασένκο, βοηθός του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Κουλίκοφ ομολόγησε την ενοχή του στη δίκη και ζήτησε μια πιο ήπια ποινή επειδή είπε ότι ακολουθούσε εντολές, ανέφερε η ουκρανική γενική εισαγγελία.

Το οικιστικό τετράγωνο που επλήγη στην πόλη Τσερνίχιφ δεν ήταν στρατιωτικός στόχος ούτε χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς, ανέφερε.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της στοχεύουν σκόπιμα πολίτες σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ουκρανία διερευνά σχεδόν 26.000 ύποπτα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 135 προσώπων, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Από τους κατηγορουμένους, περίπου 15 τελούν υπό κράτηση στην Ουκρανία και οι υπόλοιποι 120 παραμένουν ελεύθεροι, είπε ο εισαγγελέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ