Πανικός στην Ιταλία: Πάνω από 160 σεισμοί σε μόλις 12 ώρες - Εκκενώθηκαν κτίρια

Newsroom
Newsroom

Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία της περιοχής παρέμειναν κλειστά, ενώ εκκενώθηκε και σωφρονιστικό ίδρυμα

Πολλαπλές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν χθες, Δευτέρα 20 Μαΐου, στην περιοχή της Νάπολης, στα Φλεγραία Πεδία, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην περιοχή.

Δεκατρία κτήρια εκκενώθηκαν στο Ποτσουόλι της Κάτω Ιταλίας, μετά τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν από χθες, Δευτέρα, το απόγευμα στα Φλεγραία Πεδία. Οι δονήσεις, μέσα σε δώδεκα ώρες, ξεπέρασαν τις 160, με ισχυρότερη εκείνη που σημειώθηκε στις 8:10 το βράδυ, τοπική ώρα, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία όλης αυτής της περιοχής έξω από την Νάπολη παρέμειναν κλειστά.

Παράλληλα, πάντα για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκαν σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα 140 κρατούμενες που βρίσκονταν στις φυλακές του Ποτσουόλι. Οι περισσότεροι κάτοικοι, που την περασμένη νύχτα κοιμήθηκαν σε αυτοκίνητα και σε ανοικτούς χώρους, τις ώρες αυτές επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους. Από την μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα δεν έχουν προκύψει τραυματίες ούτε σοβαρές υλικές ζημιές. Υπάρχουν μόνον ρωγμές σε παλιά σπίτια και, όπως διαπιστώθηκε, έπεσαν σοβάδες από προσόψεις κτιρίων σε στενούς δρόμους της περιοχής.

Ο ισχυρότερος σεισμός τα τελευταία 40 χρόνια 

Τα Φλεγραία Πεδία είναι χτισμένα πάνω σε «υπερηφαίστειο». Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη αργή, αλλά σταθερή, ανύψωση του εδάφους, εξαιτίας ηφαιστειακού μάγματος πολύ βαθύτερα. Οι δονήσεις των τελευταίων ωρών έγιναν αισθητές σε όλες τις περιοχές της Νάπολης. Κόσμος βγήκε από σπίτια και κοιμήθηκε σε αυτοκίνητα ή σε εξωτερικούς χώρους. Κατά πληροφορίες οι κάτοικοι παλιών κτιρίων ζητήθηκε να απομακρυνθούν από αυτά προληπτικά. 

 

 

 


 

 

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ