Πάνω από 40.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για την COVID-19 το Σαββατοκύριακο, στο Λίβανο

Συνολικά, 41.785 πολίτες ηλικίας 55 ετών και άνω έλαβαν μια δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε περίπου 50 κέντρα σε όλη τη χώρα, όπου μπορούσαν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού

Οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν για την COVID-19 στο πλαίσιο «μαραθωνίου» ανοσοποίησης που οργάνωσε το Σάββατο και την Κυριακή το υπουργείο Υγείας της χώρας σε κρίση.

Συνολικά, 41.785 πολίτες ηλικίας 55 ετών και άνω έλαβαν μια δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε περίπου 50 κέντρα σε όλη τη χώρα, όπου μπορούσαν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού, διευκρίνισε το υπουργείο.

Πρόσωπα με ειδικές ανάγκες ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούσαν επίσης να πάρουν μέρος σε αυτόν τον «μαραθώνιο».

Ως τις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) χθες Κυριακή χορηγήθηκαν 22.696 δόσεις εμβολίων, ανέφερε το υπουργείο Υγείας μέσω Twitter. Την προηγουμένη, έλαβαν μια δόση 19.089 άνθρωποι.

Για τον Φίρας Αμπιάντ, τον διευθυντή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού, της κυριότερης λιβανέζικης δομής υγείας αναφοράς στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο «μαραθώνιος» του Σαββατοκύριακου στέφθηκε από «επιτυχία σε όλα τα επίπεδα».

Το εγχείρημα αυτό προστέθηκε σε σειρά παρόμοιων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Λίβανος, βυθισμένος στη χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει μετά τον εμφύλιο πόλεμο (1975-1990), έχει καταγράψει μέχρι εδώ επισήμως πάνω από 7.700 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 542.000 και πλέον κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Πάντως, ο δείκτης επίπτωσης έχει υποχωρήσει το τρέχον διάστημα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Στην αραβική χώρα των περίπου έξι εκατομμυρίων κατοίκων έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία δόση εμβολίου σε πάνω από 927.000 ανθρώπους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ