Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Σανγκάη

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Σανγκάη

Στην πόλη καταγράφηκαν περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα, το προηγούμενο 24ωρο- Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς lockdown

Η Σανγκάη, επίκεντρο του χειρότερου ξεσπάσματος covid-19 στην Κίνα εδώ και δύο χρόνια, επέκτεινε σήμερα τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αφού στην πόλη καταγράφηκαν περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα, το προηγούμενο 24ωρο.

Αν και στην αρχή, οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας είχαν υιοθετήσει πιο ήπια μέτρα, προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα, την προηγούμενη εβδομάδα επέβαλαν lockdown, καθώς δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Πλέον περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς lockdown, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στις δυτικές συνοικίες της Σανγκάης παρατάθηκαν μέχρι νεοτέρας, την ώρα που αυτό το ξέσπασμα της επιδημίας θέτει σε δοκιμασία, την πολιτική "μηδενικής ανοχής" που ακολουθούν οι κινεζικές αρχές, στην αντιμετώπιση της covid-19.

"Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στη Σανγκάη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιο της", δήλωσε σήμερα η Γου Τσιανγού, υπεύθυνη δημόσιας υγείας των τοπικών αρχών. "Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί, στην πολιτική της δυναμικής αντιμετώπισης χωρίς δισταγμό, χωρίς να υποχωρούμε", υπογράμμισε.

Χθες 4 Απριλίου εντοπίστηκε στην πόλη, αριθμός ρεκόρ νέων ασυμπτωματικών κρουσμάτων που έφτασαν τις 13.086, όπως ανέφεραν οι δημοτικές αρχές στον επίσημο λογαριασμό τους στο WeChat, σε σχέση με 8.581 την προηγουμένη.

Τη Δευτέρα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ 25,67 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Σανγκάης.

Τουλάχιστον, 38.000 υγειονομικοί έχουν σταλεί στην πόλη από άλλες περιοχές της Κίνας, με τα κρατικά μέσα να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη εθνικής εμβέλειας ιατρική επιχείρηση που έχει διεξαχθεί στη χώρα, μετά το lockdown στη Γουχάν στις αρχές του 2020.

Αργά χθες Δευτέρα, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι από σήμερα, θα επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την αναστολή της λειτουργίας και άλλων γραμμών του μετρό.

Χιλιάδες κάτοικοι της Σανγκάης έχουν σταλεί σε εγκαταστάσεις "κεντρικής καραντίνας", αφού βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 είτε εμφανίζουν συμπτώματα, είτε όχι.

Πολίτες εξακολουθούσαν να εκφράζουν την ανησυχία τους, για τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί στην πόλη και αναρτούν βίντεο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σουν Τσουνλαν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας, αρμόδιος για την πρόληψη της covid-19 κάλεσε τους κομματικούς οργανισμούς να κάνουν "ό,τι είναι δυνατό", για να βοηθήσουν τους κατοίκους της Σανγκάης να λύσουν τα προβλήματα τους, όπως για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, νερό και τρόφιμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ