Περίπου 150.000 προφυλακτικά για τους αθλητές στο Τόκιο παρά τους περιορισμούς της Covid-19

Περίπου 150.000 προφυλακτικά για τους αθλητές στο Τόκιο παρά τους περιορισμούς της Covid-19

Ο διευθυντής του Ολυμπιακού Χωριού Takashi Kitajima είπε πως "η διανομή των προφυλακτικών δεν είναι για χρήση στο Χωριό"

Θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν πέσει οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Πέρα από το γεγονός ότι πέρυσι υπήρξε αναβολή και χρονική μεταφορά τους εφέτος, το νέο πανδημικό κύμα που πλήττει την Ιαπωνία οδήγησε τους διοργανωτές της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στην απόφαση να κλείσουν τις πόρτες στο κοινό και έτσι οι Αγώνες του 2021 να διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Ωστόσο, τηρώντας την... παράδοση - ίσως η μόνη που τους είχε μείνει- θα διανείμουν περίπου 150.000 προφυλακτικά στους 11,000 αθλητές που αναμένονται στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η διανομή των προφυλακτικών θα γίνει μετά τη λήξη των Αγώνων, καθώς στο Ολυμπιακό Χωριό, hot spot για σεξ ανάμεσα σε αθλητές που διαμένουν σε κοντινά καταλύματα, σε παλαιότερες εποχές, θα ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές είπαν ότι εφέτος τα προφυλακτικά δεν προορίζονται για χρήση αλλά θα έχουν τον ρόλο... σουβενίρ. Οι αθλητές θα τα πάρουν μαζί τους στην πατρίδα τους και έτσι αυξάνεται η ευαισθητοποίηση για τον HIV και το AIDS.

Ο διευθυντής του Ολυμπιακού Χωριού Takashi Kitajima είπε πως "η διανομή των προφυλακτικών δεν είναι για χρήση στο Χωριό".

Εκατοντάδες χιλιάδες δωρεάν προφυλακτικών προσφέρονται στους αθλητές κάθε φορά στους Ολυμπιακούς, με την αρχή να γίνεται από τη Σεούλ το 1988, προκειμένου να ενθαρρυνθεί το ασφαλές σεξ. "Υπάρχει πολύ σεξ" είχε πει η δύο φορές Ολυμπιονίκης τερματοφύλακας της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ Χόουπ Σόλο στο ESPN το 2012. "Έχω δει ανθρώπους να κάνουν σεξ έτσι ανοικτά. σε δημόσια θέα, στο γρασίδι, ανάμεσα στα κτίρια". Ο Αμερικανός σκοπευτής Τζος Λακάτος είχε προσθέσει "ποτέ, σε ολόκληρη τη ζωή μου, δεν έχω δει τόση ακολασία όση στο Ολυμπιακό Χωριό!".

 

 

Δείτε επίσης:

Κρεβάτια από… χαρτόνι στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ