Πέθανε ο θρυλικός αλιγάτορας Σάτουρν που είχε επιβιώσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Πέθανε ο θρυλικός αλιγάτορας Σάτουρν που είχε επιβιώσει στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας πέθανε ο θρυλικός αλιγάτορας Σάτουρν, ο οποίος είχε επιβιώσει από τους βομβαρδισμούς στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στα 84 του χρόνια. Οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για «το τέλος μιας εποχής».

«Ο Σάτουρν (δηλαδή «Κρόνος»), ο αλιγάτορας του Μισισιπή, πέθανε από γεράματα στις 22 Μαΐου», αναφερόταν στην ανακοίνωση του ζωολογικού κήπους. Στη φύση οι αλιγάτορες ζουν περί τα 30-50 χρόνια.

Ο Σάτουρν γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1936 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Δραπέτευσε μετά τον βομβαρδισμό της 23ης Νοεμβρίου 1943, που στοίχισε τη ζωή σε πολλά άλλα ερπετά αυτού του ιδρύματος. Τρία χρόνια αργότερα τον εντόπισαν Βρετανοί στρατιώτες και τον παρέδωσαν στην τότε Σοβιετική Ένωση. Παραμένει μυστήριο πού βρισκόταν και πώς επιβίωσε εκείνη την περίοδο.

Τον Ιούλιο του 1946 ο Σάτουρν μεταφέρθηκε στη Μόσχα και σχεδόν αμέσως γεννήθηκε ένας μύθος, σύμφωνα με τον οποίο το ερπετό ανήκε στην προσωπική συλλογή του Χίτλερ. To 1990 η παραφιλολογία που τον κύκλωνε έλεγε ότι ο Σάτουρν δάκρυσε όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, καθώς όταν τα τανκς επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο του θύμισε τον βομβαρδισμό του Βερολίνου.

«Ο ζωολογικός κήπος της Μόσχας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον Σάτουρν επί 74 χρόνια και έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να τον φροντίσει με τη μέγιστη προσοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Σάτουρν είχε τις ιδιοτροπίες του όσον αφορά στο φαγητό και λάτρευε να τον ξύνουν με μια βούρτσα.

«Για εμάς, ήταν μια ολόκληρη εποχή (…) ενώθηκε μαζί μας μετά τη Νίκη (επί της ναζιστικής Γερμανίας) και γιόρτασε μαζί μας τα 75 χρόνια αυτής της Νίκης. Ήταν μεγάλη ευτυχία να βρισκόμαστε δίπλα του, να τον κοιτάζουμε στα μάτια. Ελπίζουμε να μην τον απογοητεύσαμε», υπογράμμιζε ο ζωολογικός κήπος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ