Πολωνία: Συλλήψεις λαθροδιακινητών - Τεράστια τα έσοδα του κυκλώματος

Πολωνία: Συλλήψεις λαθροδιακινητών - Τεράστια τα έσοδα του κυκλώματος

Οι «μεταφορείς» φέρονταν να χρέωναν κάθε παράτυπο μετανάστη από τρεις χιλιάδες ευρώ.

Σε συλλήψεις φερόμενων λαθροδιακινητών που κατηγορούνται ότι μετέφεραν παράτυπους μετανάστες από τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας προς τη δυτική Ευρώπη προχώρησε η πολωνική αστυνομία. Οι συλληφθέντες φέρονται να χρέωναν κάθε μετανάστη με τρεις χιλιάδες ευρώ. Εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφυλακής δήλωσε ότι η Πολωνία συνήθως δεν είναι ο τελικός προορισμός των μεταναστών.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που περνούν τα σύνορα δεν θέλουν να μείνουν στην Πολωνία. Το 90% θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα σε χώρες της δυτικής Ευρώπης», σύμφωνα με την Άννα Μιχάλσκα.

Τυνήσιοι, Γεωργιανοί, Ουκρανοί, Σύριοι και Πολωνοί είναι μεταξύ αυτών που κρατούνται κατηγορούμενοι για λαθροδιακίνηση, οι λεγόμενοι «μεταφορείς». Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Αρτούρ Συκούλα, «άτομα που εκτελούσαν τα καθήκοντα του ταμία σε αυτές τις ομάδες διέθεταν ένα σημαντικό ποσό για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες: 8,7 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο οι ίδιοι οι μεταφορείς εισέπρατταν ποσό που ξεπερνούσε τα 4,3 εκατ. ευρώ».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ