Πού κυμαίνονται οι τιμές στα καυσόξυλα – Πόσο κοστίζει φέτος το κυβικό

Newsroom
Newsroom

Ποια είδη ξύλου πρέπει να προτιμούν όσοι έχουν τζάκι

Tην τιμητική τους όπως όλα δείχνουν θα έχουν φέτος τα καυσόξυλα καθώς οι καταναλωτές αναζητούν τις πιο οικονομικές λύσεις για να ζεσταθούν ενόψει χειμώνα. Σε τι τιμές όμως κυμαίνονται φέτος; Πόσο κοστίζει το κυβικό;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε την Τρίτη (28/11) το Action 24 το ένα κυβικό ξύλα κοστίζει φέτος 125 ευρώ με εξαίρεση την ελιά που πωλείται στα 145 ευρώ το κυβικό.

Όσον αφορά στα πέλετ, η τιμή τους κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τα καυσόξυλα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ οι έμποροι, συμβουλεύουν τους καταναλωτές να αγοράζουν ξύλα, πριν υποχωρήσει πολύ η θερμοκρασία τονίζοντας πως οι τιμές ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν και εξηγούν ότι: «Η οξιά είναι αποδοτική στην καύση και ιδανική για τζάκι, καθώς δίνει μεγαλύτερη φλόγα, χωρίς όμως να προκαλεί τα προβλήματα καπνού που δημιουργούν τα κωνοφόρα».

«Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί εγκλωβίζει σε θύλακες υγρασία με αποτέλεσμα να “σκάει” κατά την καύση και να πετάει αναμμένα κομματάκια κάρβουνου» εξηγούν οι έμποροι και τονίζει πως: «Η δρυς πρέπει να προτιμάται για συνεχή χρήση. Δεν είναι από τα ξύλα που αρπάζουν εύκολα, δεν βολεύει για προσάναμμα, όμως καίει αργά και αποδοτικά και διατηρεί τη φωτιά περισσότερο. Η ελιά, όπως και η δρυς, έχει μεγαλύτερη διάρκεια καύσης».

Φωτογραφία από sbalcons via vista.create 

Πηγή: newsbeast.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ