Πρίγκιπας Άντριου: Η Ελισάβετ ''ξήλωσε'' τους στρατιωτικούς του τίτλους

Πρίγκιπας Άντριου: Η Ελισάβετ ''ξήλωσε'' τους στρατιωτικούς του τίτλους

Μετά την απόφαση δικαστή να απορρίψει το αίτημα του

Τους στρατιωτικούς τίτλους από τον πρίγκιπα Άντριου αφαίρεσε η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς βρίσκεται εν μέσω σκανδάλου για σεξουαλική κακοποίηση και είναι αντιμέτωπος με την προοπτική της κατάθεσης σε δίκη, μετά την απόφαση δικαστή στη Νέα Υόρκη να απορρίψει το αίτημα του σχετικά με τις καταγγελίες.

«Με τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση της βασίλισσας», οι τίτλοι και οι πατρωνίες του Δούκα του Γιορκ επέστρεψαν σε εκείνην. Ο Άντριου «θα συνεχίσει να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αυτήν την υπόθεση ως ιδιώτης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αυτή η σημείωση αφήνει να εννοηθεί, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα πληρώσει τα νομικά έξοδα και τις αμοιβές των δικηγόρων του.

Ο πρίγκιπας Άντριου επίσης δεν θα χρησιμοποιεί πλέον την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο βασιλική πηγή.

Οι ρόλοι του θα παραδοθούν πλέον σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο 61χρονος πρίγκιπας, δευτερότοκος γιος της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες της Τζιούφρε ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο σπίτι στο Λονδίνο της πρώην συντρόφου του Επστάιν Γκιλέν Μάξγουελ και ότι την κακοποίησε σε δύο ιδιοκτησίες του Επστάιν.

Η απόφαση του δικαστή, σημαίνει πως ο Άντριου μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος σε δίκη που θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποια στιγμή μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022, αν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Ο πρίγκιπας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από δημόσια καθήκοντα του το 2019 λόγω των διασυνδέσεων του με τον Επστάιν και έπειτα από μια ολέθρια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC όπου ήλπιζε ότι θα καθάριζε το όνομα του, αλλά οδήγησε, αντίθετα, στη γελοιοποίηση του και σε περαιτέρω ερωτήματα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δήλωσαν χθες ότι δεν θα κάνουν κάποιο σχόλιο για ένα νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: cnn.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ