Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η συμφωνία παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η συμφωνία παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν την αναχώρησή του από τη Μάλτα, έκανε λόγο για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας και των δικαιωμάτων Τουρκίας και Λιβύης από τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Νίκος Δένδιας και ο Σαμέχ Σούκρι.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν την αναχώρησή του από τη Μάλτα, έκανε λόγο για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας και των δικαιωμάτων Τουρκίας και Λιβύης από τη συμφωνία που υπέγραψαν ο Νίκος Δένδιας και ο Σαμέχ Σούκρι. «Κοιτάξαμε τις συντεταγμένες, όμως δεν είδαμε μέχρι τώρα τον χάρτη. Ομως από τις συντεταγμένες διαπιστώσαμε πως παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης», τόνισε.

«Μια συμφωνία που παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα μας, που έχουμε δηλώσει στα Ηνωμένα Εθνη, για εμάς είναι ανύπαρκτη», επισήμανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως ο λόγος που φτάσαμε στο σημείο αυτό είναι πως χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος προσπαθούν να υπογράψουν συμφωνίες αγνοώντας την Τουρκία.

 

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου γνωστοποίησε ότι πρόθεση της Τουρκίας είναι να συνεχίσει, πέρα από τις σεισμικές έρευνες, τις γεωτρήσεις, χαρακτηρίζοντάς τες κινήσεις στις οποίες προβαίνει για να υποστηρίξει τα δικαιώματά της.

«Είπα ότι η συμφωνία αυτή για εμάς είναι ανύπαρκτη», επανέλαβε, τονίζοντας πως αυτό η Τουρκία θα το αποδείξει και θα συνεχίσει να το αποδεικνύει και στο μέτωπο και στο τραπέζι.

«Θα το δείξουμε και σε αυτούς και σε όλο τον κόσμο. Η Τουρκία εντός της υφαλοκρηπίδας της, όπως και γύρω από την Κύπρο, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα τα δικαιώματά της και τέτοιες συμφωνίες και συνεργασίες δεν μπορούν να μας βγάλουν από την πορεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο», κατέληξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

 


Πηγή: iefimerida.gr 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ