Προσευχή για το τέλος της πανδημίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Προσευχή για το τέλος της πανδημίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Προσευχή για το τέλος της πανδημίας του Κοροναϊού τέλεσε χθες, ημέρα της Μεγάλης Εορτής του Ευαγγελισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απαντώντας σε πρόσκληση του Πάπα Φραγκίσκου. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, προσευχήθηκε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο στις 2:00 μ.μ. τοπική ώρα, μαζί με τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής. Στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους δήλωσε τα εξής:

"Την περασμένη Κυριακή, η Αυτού Αγιότης ο Πάπας, εκάλεσε τους Χριστιανούς ηγέτες ανά τον κόσμο αλλά και όλους τους Χριστιανούς σήμερα, Τετάρτη, ημέρα του Ευαγγελισμού, το μεσημέρι ακριβώς, να απευθύνουν όλοι μαζί την Κυριακή προσευχή, το Πάτερ Ημών, προς τον Ουράνιο πατέρα μας, ζητώντας το έλεος του και την βοήθεια του για την κρίση την οποία διέρχεται αυτό τον τελευταίο καιρό σύμπασα η ανθρωπότης. Ευχαρίστως ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση την αδελφική του Πάπα Φραγκίσκου, συγκεντρώθηκαμε μερικά από τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής εις το ιδιαίτερον Πατριαρχικόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Ανδρέου και προσευχόμεθα απαγγέλλοντες την Κυριακήν προσευχήν και ενούμενοι τοιουτοτρόπως πνευματικώς και με την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο και με όλους τους ανά τον κόσμον Χριστιανούς, ζητούντες το έλεος και τη βοήθεια του Θεού", είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ακολούθως, απηύθυνε στα ιταλικά μήνυμα αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ιταλίας, εκφράζοντας την χριστιανική αγάπη και συμπάθειά του, και ευχήθηκε κουράγιο και θάρρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αποστείλει δυο επιστολές συμπαθείας προς τον Πάπα της Ρώμης και προς τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, εκφράζοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τον ιταλικό λαό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ