Ράμα: «Όχι» στη δημιουργία καταυλισμών για μετανάστες
Για όσους θέλουν να φτάσουν στην ΕΕ
Η Αλβανία απορρίπτει την πρόταση να φιλοξενήσει κέντρα υποδοχής για μετανάστες και πρόσφυγες που θέλουν να φθάσουν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
Τα Τίρανα δεν θα αποδέχονταν ποτέ να εγκατασταθούν στην αλβανική επικράτεια καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών, ακόμη κι αν τους προσφερόταν ως αντάλλαγμα η εισδοχή της Αλβανίας στην Ε.Ε., επισήμανε ο Ράμα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της ταμπλόιντ γερμανικής εφημερίδας Bild.
Ο ίδιος δήλωσε ότι τον βρίσκει αντίθετο η αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων σαν να επρόκειτο για ανεπιθύμητα τοξικά απόβλητα. Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του είναι πρόθυμη να συνεισφέρει αυτό που της αναλογεί για να συμβάλει στην επίλυση πανευρωπαϊκών προβλημάτων, αλλά, όπως επισήμανε, «δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα μόνη της».
Η μετατροπή της Αλβανίας σε ένα είδος «κυματοθραύστη» για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θέλουν να μετεγκατασταθούν στις χώρες μέλη της ΕΕ θα ήταν «επικίνδυνη λύση», πρόσθεσε.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι έχουν προτείνει να οδηγούνται οι αιτούντες άσυλο και οι μετανάστες σε καταυλισμούς σε χώρες των Βαλκανίων.
- Δικαστικό "χαστούκι" στον διαχωρισμό των οικογενειών παράτυπων μεταναστών
- Οπισθοχωρεί ο Τραμπ στο θέμα των περιορισμών σε κινεζικές επενδύσεις;
- State Department για Σκοπιανό: Η συμφωνία θα ενισχύσει το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον