Σάντσεθ για το Ταμείο Ανάκαμψης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χτίστηκε στη βάση των βέτο»

Σάντσεθ για το Ταμείο Ανάκαμψης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χτίστηκε στη βάση των βέτο»

Συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο - Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά είναι ανάγκη η γρήγορη συμφωνία, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος


Προπαρασκευαστική συνάντηση με φόντο τη συνάντηση των ηγετών της Ευρώπης για την εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης, είχαν σήμερα στο Βερολίνο ο Πέδρο Σάντσεθ με την Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη για «γρήγορη συμφωνία» στο θέμα του Ταμείου, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος στάθηκε στις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μεταξύ των ηγετών της Ένωσης.

«Υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις, ωστόσο είναι κοινή παραδοχή πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση και οφείλουμε να δράσουμε. Πρέπει να λάβουμε το μάθημα της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία δεν έχει τελειώσει και επιθυμούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία, το συντομότερο δυνατό. Δεν ξέρω αν αυτό θα γίνει την Παρασκευή ή το Σάββατο, όμως ο χρόνος μας πιέζει. Εμείς, σαν Γερμανία, επιθυμούμε να καταλήξουμε γρήγορα σε συμφωνία» σημείωσε η Μέρκελ.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε πως «η πανδημία μας δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και μας έδωσε αρκετά μαθήματα. Δοκίμασε σκληρά την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συστήματα υγείας, όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν. Είμαστε δεσμευμένοι να καταλήξουμε σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η Ένωση δεν χτίστηκε στη βάση των βέτο, αλλά στη διάθεση και την προθυμία για διάλογο. Και αυτό πρέπει να γίνει στην προσεχή συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών. Αν καθυστερήσουμε με τη συμφωνία, τότε καθυστερούμε και την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό. Κι αν καθυστερήσουμε την ανάκαμψη, θα παρατείνουμε την κρίση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ