Σέρβος καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου συνελήφθη στην Ελλάδα

Σέρβος καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου συνελήφθη στην Ελλάδα
Newsroom
Newsroom

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα ο καταζητούμενος υπηρετούσε σε Στρατιωτική Μονάδα μέλη της οποίας κατέστρεψαν υποδομές στην πόλη Βότσιν

Ένας 59χρονος Σέρβος ο οποίος ερχόταν στη χώρα μας για διακοπές, με την οικογένεια του, συνελήφθη στον συνοριακό σταθμό Ευζώνων Κιλκίς, κατά την είσοδο του στην Ελλάδα.

Εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Κροατικών Αρχών που ζητούν την έκδοση του για να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα ο καταζητούμενος υπηρετούσε σε Στρατιωτική Μονάδα μέλη της οποίας κατέστρεψαν υποδομές στην πόλη Βότσιν ενώ εκτέλεσαν άμαχο πληθυσμό στην πόλη Χούμ, της Κροατίας. Τα επίδικα περιστατικά σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, το 1991.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών και διατάχθηκε η κράτησή του, μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, περί της εκδόσεως του.

Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου και υποστηρίζει ότι συμμετείχε μόνο στις επιδρομές που έγιναν στην πόλη Βότσιν, όπου όμως δεν σκότωσε κανέναν. Ανέφερε ότι ήταν ένας απλός στρατιώτης και εκτελούσε εντολές.

Πηγή: GRTimes.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ