Σχεδιαστής μηνύει τη Lego για αντιγραφή μπουφάν σε φιγούρα του Queer Eye

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή δεν του ζητήθηκε ποτέ άδεια για αναπαραγωγή

Ένας σχεδιαστής κατηγορεί την εταιρεία Lego ότι αντέγραψε το δερμάτινο μπουφάν που είχε ράψει για το μέλος του καστ του Queer Eye, Antoni Porowski, χωρίς την άδειά του.

Όπως λέει, το δερμάτινο μπουφάν που περιλαμβάνεται στο σετ της Lego με βάση το σόου του Netflix είναι «κατάφωρο αντίγραφο» του σχεδίου του.

Ο James Concannon, του οποίου τα ρούχα φορούσε τακτικά ο Porowski στο δημοφιλές σόου, υπέβαλε αγωγή κατά της Lego σε περιφερειακό δικαστήριο του Κονέκτικατ τον περασμένο μήνα.

Στη μήνυσή του ο Concannon ισχυρίζεται ότι το Netflix του ζητούσε με συνέπεια τη συγκατάθεσή του για να δείξει τα ρούχα του σε επεισόδια του Queer Eye από το 2017, την οποία και ο ίδιος παρείχε.

Ο Porowski και ο Concannon έγιναν φίλοι αργότερα, με τον Porowski να στέλνει το 2018 στον Concannon το τζάκετ προκειμένου να δημιουργήσει πάνω του ένα σχέδιο μόνο για αυτόν.

Την επόμενη χρονιά, ο Porowski φόρεσε το τζάκετ σε ένα επεισόδιο στην τέταρτη σεζόν της σειράς. Ο Concannon ισχυρίζεται ότι το Netflix δεν ζήτησε ποτέ την άδειά του σε αυτή την περίπτωση κάτι που ο ίδιος όμως θεώρησε ως παράλειψη.

Η μήνυση αναφέρει ότι ο Concannon επικοινώνησε με τη Lego αφού είδε το μπουφάν στο παιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι. Σύμφωνα με τον ίδιο ένας εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών του πρόσφερε ως αποζημίωση το σετ της Lego, που πωλείται στα 99,99 δολ., για τον εξάχρονο γιο του.

Ωστόσο, ένας άλλος εκπρόσωπος της εταιρείας τον ενημέρωσε αργότερα ότι ουδέποτε η εταιρεία έδωσε δωρεάν κάποιο από τα προϊόντα της.

Ο Concannon ισχυρίζεται ότι όταν ο δικηγόρος του επικοινώνησε με την εταιρεία, οι δικηγόροι της Lego παραδέχτηκαν ότι είχε αντιγράψει σκόπιμα το σχέδιό του, αλλά απέρριψαν την προσπάθειά του να σταματήσουν την παραγωγή, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Concannon να δώσει το μπουφάν στον Porowski σήμαινε ότι το Netflix είχε την άδεια για να κάνει ό,τι ήθελε με το σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου του να επιτρέψει στη Lego να το αναδημιουργήσει.

Σχεδιαστής μηνύει τη Lego- Για μπουφάν σε παιχνίδι από από το σετ της σειράς Queer Eye

Σχεδιαστής μηνύει τη Lego- Για μπουφάν σε παιχνίδι από το σετ της σειράς Queer Eye

Με πληροφορίες του Guardian

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ