Σολτς: Το άτακτο Brexit θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ηνωμένο Βασίλειο

Σολτς: Το άτακτο Brexit θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ηνωμένο Βασίλειο

Μήνυμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο Λονδίνο

Μήνυμα στο Λονδίνο για το Brexit έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Όλαφ Σολτς ανέφερε πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου σε αντίθεση με την Ευρώπη.

«Η Ευρώπη είναι προσεχτικά προετοιμασμένη για αυτό το ερώτημα. Η εκτιμήσή μου είναι πως μια άτακτη κατάσταση θα έχει σημαντικές συνέπειες για τη βρετανική οικονομία. Η Ευρώπη θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει και δεν θα έχουμε πολύ σημαντικές συνέπειες μετά από τις προετοιμασίες που έχουμε ήδη κάνει», ανέφερε ο Όλαφ Σολτς.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε: «Ανησυχούμε πολύ για την εξέλιξη της κατάστασης. Επαναλάβαμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει τώρα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν: οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Aπό την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει τις απειλές προς την Βρετανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τονίζει πως η Ευρώπη απειλεί να επιβάλεί έναν «αποκλεισμό» στη μεταφορά τροφίμων μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας υποστηρίζει πως το νομοσχέδιο για τη Βόρεια Ιρλανδία που παραβιάζει τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες είναι αναγκαίο για να προστατευθεί η ακεραιότητα της χώρας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ