Στο "σφυρί" το όπλο που σκότωσε τον Billy The Kid

Στο "σφυρί" το όπλο που σκότωσε τον Billy The Kid

Δείτε πόσο κοστίζει σήμερα το εμβληματικό όπλο

Ένα από τα πιο θρυλικά όπλα της αμερικανικής Άγριας Δύσης βγαίνει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα καθώς πωλείται το όπλο που σκότωσε τον παράνομο Μπίλι ο Κιντ (Billy the Kid) του 19ου αιώνα.

Η αξία του εκτιμάται μεταξύ 2-3 εκατ. δολλαρίων!

Το Colt single action ριβόλβερ του σερίφη Πατ Γκάρετ αναμένεται να πιάσει μεταξύ 2 εκατομμυρίων και 3 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams, ο οποίος περιέγραψε το όπλο ως «τον πιο εμβληματικό θησαυρό της πρώιμης δυτικής ιστορίας» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το όπλο αξίας εκατομμυρίων

Το όπλο προέρχεται από τη συλλογή ενός ζευγαριού από το Τέξας των Τζιμ και Τερέζα Ερλ που συγκέντρωναν όπλα και άλλα αντικείμενα της Άγριας Δύσης για περίπου 50 χρόνια.

Ποιος ήταν ο Βilly the Kid

Ο Billy the Kid ήταν ένας καταζητούμενος στην Αριζόνα και το Νέο Μεξικό, ο οποίος είχε σκοτώσει οκτώ άντρες. Ο Γκάρετ τον εντόπισε σε ένα αγρόκτημα στο Φορτ Σάμερ στο Νέο Μεξικό, όπου τον πυροβόλησε και τον σκότωσε στις 14 Ιουλίου 1881.

Η σπάνια φωτογραφία

Την φωτογραφία του αληθινού ντεσπεράντο της Αγριας Δύσης Billy The Kid ανακάλυψε ερευνητής, αναζητώντας ιστορικά στοιχεία για τον νεαρό τρόμο της Αγριας Δύσης που έχει γίνει διάσημος σε γουέστερν αλλά και κόμικ του Λούκι Λουκ.

Η προσπάθεια και η πορεία ενός ερευνητή να βρει την σπάνια αυτή φωτογραφία, έγινε ντοκιμαντέρ στο National Geographic.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει λεπτομερώς τα χρόνια της σκληρής δουλειάς που χρειάστηκαν για να αποδείξει ότι ήταν πράγματι ο διαβόητος ντεσπεράντο στη φωτογραφία

 

 

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ