Συναγερμός στις ΗΠΑ για απειλή επιθέσεων σε σχολεία που έγινε viral μέσω TikTok

H απειλή κυκλοφόρησε στο TikTok υπό τη μορφή βίντεο που καλούσαν σε "school shooting challenge"

Υπ' ατμόν βρίσκεται το FBI ερευνώντας απειλή για ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κυκλοφόρησε ως «challenge» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, με αποτέλεσμα πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς ή να ακυρώσουν τα μαθήματα.

Διαφορετικές αρχές, εντούτοις, υποβάθμισαν την αξιοπιστία της απειλής, που κυκλοφόρησε στο TikTok υπό τη μορφή βίντεο που παρότρυναν για μία «πρόκληση ένοπλης επίθεσης σε σχολεία» (school shooting challenge) και σύμφωνα με την οποία, επιθέσεις με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς θα διαπραχθούν σήμερα σε σχολεία στις ΗΠΑ.

«Μια πληροφορία κυκλοφορεί, σύμφωνα με την οποία η σημερινή είναι μια ημέρα επιθέσεων εναντίον σχολείων» προειδοποιούσαν σήμερα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι υπεύθυνοι ενός σχολείου της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, προσθέτοντας πως «η διοίκηση και η τοπική αστυνομία είναι ενήμερες και παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση».

Η σχολική περιφέρεια του Πένσμπουρι, στην Πενσιλβάνια, ανέφερε από την πλευρά της στους γονείς ότι θα υπάρξει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία περιμετρικά των κτηρίων της, ακόμα και αν «δεν πιστεύει ότι αυτή η απειλή είναι αξιόπιστη».

Στο Γκιλρόι της Καλιφόρνιας, ο διευθυντής της σχολικής περιφέρειας ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα στο Λύκειο του Γκιλρόι θα ακυρωθούν σήμερα λόγω απειλών βίας εναντίον του σχολείου «σε διάφορους λογαριασμούς στα social media».

Το TikTok διαβεβαίωσε πως διεξάγει έρευνα.

«Αντιμετωπίζουμε τις απειλές, ακόμα και αν πρόκειται για φήμες, με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα και γι' αυτό εργαζόμαστε με τις Αρχές για να εξετάσουμε τις προειδοποιήσεις σχετικά με ενδεχόμενες βίαιες ενέργειες σε σχολεία. Ακόμα κι αν δεν βρήκαμε την απόδειξη ότι τέτοιες απειλές γεννήθηκαν ή διαδόθηκαν στο TikTok» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το FBI ανέφερε πως λαμβάνει «όλες τις ενδεχόμενες απειλές σοβαρά υπόψη του».

«Εργαζόμαστε τακτικά με τους εταίρους μας στην αστυνομία για να καθορίσουμε την αξιοπιστία κάθε απειλής» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: cnn.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ