Τι έρχεται το 2023 στο ΤikTok – Έκθεση τάσεων What’s Next 2023

Newsroom
Newsroom

Η πρόβλεψη είναι ότι θα υπάρξουν τρεις κύριες δυνάμεις - τάσεις το 2023.

Την έκθεση TikTok What’s Next 2023 παρουσιάζει σήμερα το TikTok, την τρίτη ετήσια πρόβλεψή του για τάσεις, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να κατανοήσουν πώς θα αλλάξουν οι επιθυμίες και οι ανάγκες των καταναλωτών το 2023 και τι θα σημαίνει αυτό για τις στρατηγικές τους, τόσο εντός όσο και εκτός του TikTok .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τη διασκέδαση στη λειτουργικότητα, η νέα αυτή έκθεση θα επικεντρωθεί στην ανάλυση μακροπρόθεσμων, δυνάμεων κουλτούρας, που πρωτο-εμφανίζονται στο TikTok, στα βασικά μηνύματά τους και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται, ώστε τα brands να έχουν επιτυχία στην πλατφόρμα.

Μπορείτε να δείτε την παγκόσμια έκθεση εδώ.

Η έκθεση εστιάζει σε τρεις δυνάμεις – μετασχηματισμούς μεγάλης κλίμακας που δείχνουν πώς το TikTok διαμορφώνει την κουλτούρα – και τα σχετικά “σήματα” για καθεμία από αυτές, που δείχνουν αναδυόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα σε επιμέρους τομείς.

Με βάση την έρευνα και τις συμπεριφορές που έχουν παρατηρηθεί στο TikTok, προβλέπεται ότι θα υπάρξουν τρεις κύριες δυνάμεις – τάσεις, που αναδεικνύουν αυτήν την αλλαγή:

  • Ενεργή Ψυχαγωγία
  • Κάνοντας χώρο για χαρά
  • Ιδανικά που δημιουργεί η κοινότητα

Ενεργή ψυχαγωγία

Οι άνθρωποι έρχονται στο TikTok, σημειώνεται στην ανακοίνωση, για να ανακαλύψουν αλήθειες και να καταρρίψουν μύθους, πράγμα που χτίζει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη μεταξύ των Δημιουργών και του κοινού τους. 6 στους 10 (58%) των TikTokers λένε ότι είναι πιο πιθανό να εμπιστευθούν τα brands αφού μάθουν γι’αυτά από έναν δημιουργό στο TikTok.

Για παράδειγμα, στην Ιταλία, η Tampax Italia ήρθε στο TikTok για μια καμπάνια ευαισθητοποίησης που στόχευε στο να απαντήσει ερωτήσεις για τον κόσμο των ταμπόν. Μαζί με την δημοφιλή δημιουργό Σίλβια Μπουράτο, ξεκίνησαν την καμπάνια “IMPOSSIBLE” (αδύνατο), με την οποία κατέρριψαν τους πιο συνηθισμένους φόβους και αμφιβολίες για τη χρήση ταμπόν.

Χρησιμοποιώντας το TopView, μία από τις λύσεις για διαφήμιση του TikTok, το μήνυμα του brand έφτανε στους ανθρώπους τη στιγμή που άνοιγαν την εφαρμογή. Αυτό δημιούργησε έναν εντυπωσιακό συνολικό αριθμό εμφανίσεων άνω των 34,6 εκατομμυρίων και engagement 17,75% που δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον από την ιταλική κοινότητα TikTok.

Κάνοντας χώρο για χαρά

Παρά την πληθώρα συμβουλών αυτοφροντίδας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κόσμος εξακολουθεί να παθαίνει burnout. Έτσι, αναζητά ουσιαστική αυτοφροντίδα για θέματα δημόσιας υγείας, εξουθένωσης στην εργασία και προσωπικών δυσκολιών.

Τα μισά (50%) μέλη της κοινότητας του TikTok λένε ότι το TikTok ενισχύει τη διάθεσή τους και τους κάνει να νιώθουν χαρούμενοι ή/και θετικοί, με ακόμα δύο στους πέντε (41%) να πιστεύουν ότι “το να ανεβάσουν τη διάθεσή τους” είναι βασικό στο να τους δώσει κίνητρο για να κάνουν μια αγορά. Το 2023, το μήνυμα στο TikTok – και όχι μόνο – θα πρέπει να αντανακλά αυτήν την επιθυμία για χαλάρωση.

Ιδανικά που δημιουργεί η κοινότητα

Οι κοινότητες του TikTok είναι μια κλάση πάνω από τις υπόλοιπες, γιατί είναι συγκεκριμένες – και αυτό είναι που τις κάνει επιτυχημένες σε μεγάλη κλίμακα. Το να μοιράζονται τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα βοηθά τους ανθρώπους να δένονται. Έτσι, διευρύνουν ο ένας τον ορίζοντα του άλλου.

Το TikTok δεν μια μεγάλη, γενική συνέλευση. Είναι ένα σύνολο μικρών κλαμπ, όπου οι άνθρωποι ανακαλύπτουν νέες ιδέες για το πώς να εξερευνούν τα πάθη τους και να ζουν τη ζωή τους. Μάλιστα, εδώ, είναι κατά 1.8 φορές πιο πιθανό να ανακαλύψουν ενδιαφέροντα που δεν ήξεραν ότι τους αρέσουν σε σχέση με άλλες πλατφόρμες.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το TikTok για να ξεκινήσουν συζητήσεις στην κοινότητά τους και να βρουν μοναδικές απαντήσεις σε κάθετι που τους απασχολεί. Δεν έχει να κάνει απλά με τη μάθηση και την έμπνευση. Έχει να κάνει με το να βρίσκουν οι TikTokers ανθρώπους και κοινότητες που τους καταλαβαίνουν ουσιαστικά και που τους εμπνέουν να κάνουν την αλλαγή που οι ίδιοι θέλουν.

Αναφορά στη μεθοδολoγία του What’s Next

Το TikTok For Business συγκέντρωσε αναλυτικές πληροφορίες από διάφορες πηγές για να γίνουν περισσότερο κατανοητές οι τάσεις στο TikTok μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας καθώς και το τι μπορούν να μας πουν σχετικά με τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα στην πλατφόρμα. Αυτό περιελάμβανε έρευνα που ανατέθηκε σε τρίτους, καθώς και άμεσα δεδομένα για την ανάλυση της απόδοσης της πλατφόρμας στο TikTok μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Οκτωβρίου 2022.

Μέσω των διαφόρων κατηγοριών που περιλαμβάνονται στην έκθεση, παρέχουμε μια αναδρομή σχετικά με το τι συνέβη στο TikTok το 2022 και μια προοπτική για τις ευκαιρίες ανάπτυξης για το 2023.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ