Τόκιο- Ολυμπιακοί: Εκ βάθρων αλλαγή με self απονομή μεταλλίων

Τόκιο- Ολυμπιακοί: Εκ βάθρων αλλαγή με self απονομή μεταλλίων

«Τα μετάλλια θα μεταφέρονται σε δίσκο στο βάθρο και κάθε αθλητής θα το περνά μόνος του γύρω από τον λαιμό του».

Μόλις οκτώ μέρες πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, ανακοινώθηκε ότι ακόμα και η απονομή των μεταλλίων θα είναι διαφορετική, λόγω της πανδημίας. Ως τελετή ανέπαφου μεταλλίου, την περιέγραψε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και εξήγησε:

«Τα μετάλλια θα μεταφέρονται σε δίσκο στο βάθρο και κάθε αθλητής θα το περνά μόνος του γύρω από τον λαιμό του».

Ο Μπαχ ανακοίνωσε τις αλλαγές σε τηλεδιάσκεψη με διεθνείς δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Associated Press και απαντώντας σε σχετικές απορίες διευκρίνισε ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως τα μετάλλια τοποθετήθηκαν με γάντια και απολυμαντικό έτσι ώστε κάθε αθλητής να μπορεί να είναι σίγουρος ότι κανείς δεν τα έχει αγγίξει.

Χωρίς θεατές, ένα «συναρπαστικό ηχοσύστημα» θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στα άδεια γήπεδα, είπε επίσης ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εξηγώντας ότι θα χρησιμοποιηθεί ηχογραφημένος θόρυβος πλήθους από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ενθάρρυνση για τους αθλητές.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν χειραψίες ή αγκαλιές.

Το Τόκιο κατέγραψε 1.149 κρούσματα Covid-19 στις 14 Ιουλίου, που συνιστά αρνητικό ρεκόρ εξαμήνου, σύμφωνα με το Reuters. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως αποφάσισε η ιαπωνική κυβέρνηση στις αρχές του μήνα.

‘Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Associated Press η προσέγγιση της ΔΟΕ είναι «διαφορετική από το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη», όπου ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Ceferin περνούσε τα μετάλλια γύρω από το λαιμό των παικτών στους τελικούς το του Euro.

Πηγή: Ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ