Τουρκικό πλοίο «σε ετοιμότητα»» για τo Azovstal

Τουρκικό πλοίο «σε ετοιμότητα»» για τo Azovstal
Newsroom
Newsroom

Το Κίεβο προβλέπει «μάχες» μέχρι το τέλος του 2022

Την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάνει λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις σχετικά με την απομάκρυνση ως και 600 τραυματισμένων στρατιωτών από το Azovstal με αντάλλαγμα την απελευθέρωση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, ο σύμβουλoς του Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνει την πρόθεση της Τουρκίας να μεσολαβήσει.

Ο Ιμπραΐμ Καλίν, είπε ότι το τουρκικό σχέδιο προβλέπει ότι οι άνθρωποι που θα απομακρυνθούν από το Azovstal θα μεταφερθούν οδικώς στο λιμάνι του Μπερνιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα, και από εκεί τουρκικό πλοίο θα τους μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Καλίν ανέφερε ότι συζήτησε προσωπικά την πρόταση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο πριν από δύο εβδομάδες και ότι παραμένει στο τραπέζι, «αν και η Μόσχα δεν το έχει ακόμη εγκρίνει».

«Στην πραγματικότητα το πλοίο μας είναι έτοιμο να πάει και να φέρει τους τραυματισμένους στρατιώτες και άλλους πολίτες στην Τουρκία», πρόσθεσε και τέλος σχολίασε ότι «η ρωσική θέση αλλάζει «μέρα με την μέρα».

«Καθοριστικό σημείο το δεύτερο μέρος του Αυγούστου»

Οι περισσότερες από τις ενεργές μάχες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους, υποστήριξε ο υπουργός στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Κυρίλ Μπουντάνοφ.

O επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών επιβεβαιώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι άρρωστος και σε κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση.

Υποστήριξε επίσης ότι στο Χαρκόβο οι Oυκρανοί αντεπιτίθενται και οι Ρώσοι αποσύρονται και ενημέρωσε ότι «τηρώντας το διεθνές δίκαιο η Ουκρανία δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει τους νεκρούς στη Ρωσία».

Σε σιδηροδρομικό σταθμό στα περίχωρα του Κιέβου Ουκρανοί με προστατευτικές στολές μεταφέρουν τις σορούς Ρώσων στρατιωτών σε ειδικά βαγόνια – ψυγεία. Θα φυλαχθούν έως ότου επιστραφούν στην πατρίδα τους.

Πηγή: Ertnews

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ