Το Τwitter θα προωθεί μόνο τις αναρτήσεις των χρηστών που πληρώνουν συνδρομή

Newsroom
Newsroom

Σύμφωνα τουλάχιστον με τον Έλον Μασκ

To Twitter θα εμφανίζει και θα προωθεί από τις 15 Απριλίου μόνο tweets χρηστών που πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή των 8 δολαρίων, όπως ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ο Ελον Μασκ.

Τι σημαίνει αυτό; Το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος όταν ανοίγει την πλατφόρμα είτε από το κινητό είτε από τον υπολογιστή είναι η καρτέλα «Για Εσάς», όπου εμφανίζονται δημοφιλείς αναρτήσεις που επιλέγονται βάσει ενός αλγορίθμου. 

Πλέον, στην καρτέλα αυτή θα εμφανίζονται tweets μόνο από όσους έχουν το περίφημο «μπλε τικ», είναι δηλαδή επιβεβαιωμένοι χρήστες που πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή που επέβαλε ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας.

Βέβαια, ο Μασκ έσπευσε να διευκρινίσει ότι στην πλατφόρμα «Για Εσάς» θα εμφανίζονται και tweets λογαριασμών που ακολουθεί κάποιος – όπως γίνεται τώρα – είτε είναι επιβεβαιωμένοι είτε όχι.

Μια άλλη αλλαγή που έρχεται είναι ότι πάλι μόνο όσοι έχουν Twitter Blue θα μπορούν να συμμετέχουν στις διάφορες ψηφοφορίες-δημοσκοπήσεις της πλατφόρμας.

Οπως είπε ο Ελον Μασκ, οι αλλαγές αυτές έρχονται γιατί είναι «ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα προηγμένα bots τεχνητής νοημοσύνης που έχουν καταλάβει» τo δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Απριλίου όσοι χρήστες είχαν λάβει παλιότερα δωρεάν το «μπλε τικ» – συνήθως ήταν λογαριασμοί κυβερνητικών αξιωματούχων, διάσημων σταρ, δημοσιογράφων και άλλων – θα το χάσουν αν δεν πληρώσουν και αυτοί τη συνδρομή των 8 δολαρίων.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ